0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
250 g omekšalog margarina
100 g kristal šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike kisele pavlake
1 kašika ruma
500 ml mleka
620 g oštrog brašna
200 g seckanih oraha
4 kašike džema od breskve
3 kašike ruma
300 ml mleka
ekstrakt od breskve/jagode
ekstrakt od maline/kivija
Testo:
250 g omekšalog margarina umutiti sa 100 g kristal šećera, dodati 1 prašak za pecivo, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašiku ruma i 50 ml mleka. Sve fino umutiti i dodati 620 g oštrog brašna.
Testo fino umesiti i odmah od testa praviti male kuglice. Kuglice složiti na papir za pečenje, ali da budu udaljene jedna od druge jer malo porastu prilikom pečenja.
Peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta. Prohlađene kuglice izdubiti polako i oprezno.
Fil za punjenje kuglice:
Mrvice od izdubljenih kuglica, 200 g seckanih oraha, 4 kašike džema od breskve i 3 kašike ruma izmešati i napuniti kuglice i spajati po dve.
U tri male činije sipati po 100 ml mleka. U svaku činjiu dodati po pola bočice ekstrakta od breskve jagode ili maline i kivija.
Zatim po jednu stranu breskvice umočiti brzo, ali ne previše, onako lagano u činiju sa eksraktom jagode, pa zatim drugu stranu u činiju sa ekstraktom kivija, pa onda breskvice uvaljati u kristal šećer i ostaviti da se osuše.
Testo:
250 g omekšalog margarina umutiti sa 100 g kristal šećera, dodati 1 prašak za pecivo, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašiku ruma i 50 ml mleka. Sve fino umutiti i dodati 620 g oštrog brašna.
Testo fino umesiti i odmah od testa praviti male kuglice. Kuglice složiti na papir za pečenje, ali da budu udaljene jedna od druge jer malo porastu prilikom pečenja.
Peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta. Prohlađene kuglice izdubiti polako i oprezno.
Fil za punjenje kuglice:
Mrvice od izdubljenih kuglica, 200 g seckanih oraha, 4 kašike džema od breskve i 3 kašike ruma izmešati i napuniti kuglice i spajati po dve.
U tri male činije sipati po 100 ml mleka. U svaku činjiu dodati po pola bočice ekstrakta od breskve jagode ili maline i kivija.
Zatim po jednu stranu breskvice umočiti brzo, ali ne previše, onako lagano u činiju sa eksraktom jagode, pa zatim drugu stranu u činiju sa ekstraktom kivija, pa onda breskvice uvaljati u kristal šećer i ostaviti da se osuše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.