burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

4 jaja

2 čaše šećera (čaše od kiselog mleka)

1 čaša ulja

1 C prašak za pecivo

1/2 kašičice C sode bikarbone

6 čaša brašna

Fil:

700 g mleka

1 čaša šećera

2 kašike brašna

125 g margarina

2 kašike C kakaoa

1 C vanilin šećer

200 g mlevenih oraha

ekstrat kruške ili kajsije

ekstrat jagode, maline

Breskvice

Koraci pripreme

Testo:
4 jajeta izmutiti viljuškom, dodati šećer, ulje, C prašak za pecivo, kiselo mleko,C sodu bikarbonu i brašno pa zamesiti testo.

Prekriti krpom i ostavoti u frižideru da odstoji od 6-12 sati. Najbolje uveče zamesiti pre pečenja, dodati još brašna po potrebi toliko da se zamesi testo glatko, ali da se ne lepi za ruke.

Praviti loptice veličine manjeg oraha, ređati u veći pleh obložen masnim papirom, prethodno zagrejati rernu na 200 stepeni.

Kada breskvice krenu smanjite na 150 stepeni. Treba da ostanu svetle da ne porumene. Tako pečene odmah dok su još tople izdubiti kašičicom.

Fil:
700 ml mleka staviti da se kuva, 3 kašike brašna, čašu šećera razmutiti kao puding, pa ovo zakuvati u uzavrelo mleko uz neprekidno mešanje.

Dodati margarin, C kakao, C vanilin šećer i tako toplim preliti mrvice koje su ostale od dubljenja i dodati orahe.

izmešati i ovim filom puniti polutke breskvica i spajati.

Ekstrate sipati i dve posudice posebno, pa dodati malo vode, izmešati.

Nafilovanu i spojenu breskvicu umočiti u ekstrat, jednu u žuti, drugu u crveni, pa u kristal šećer.

Kada su gotove ostaviti da se suše.

Naši proizvodi

Breskvice

Koraci pripreme

Testo:
4 jajeta izmutiti viljuškom, dodati šećer, ulje, C prašak za pecivo, kiselo mleko,C sodu bikarbonu i brašno pa zamesiti testo.

Prekriti krpom i ostavoti u frižideru da odstoji od 6-12 sati. Najbolje uveče zamesiti pre pečenja, dodati još brašna po potrebi toliko da se zamesi testo glatko, ali da se ne lepi za ruke.

Praviti loptice veličine manjeg oraha, ređati u veći pleh obložen masnim papirom, prethodno zagrejati rernu na 200 stepeni.

Kada breskvice krenu smanjite na 150 stepeni. Treba da ostanu svetle da ne porumene. Tako pečene odmah dok su još tople izdubiti kašičicom.

Fil:
700 ml mleka staviti da se kuva, 3 kašike brašna, čašu šećera razmutiti kao puding, pa ovo zakuvati u uzavrelo mleko uz neprekidno mešanje.

Dodati margarin, C kakao, C vanilin šećer i tako toplim preliti mrvice koje su ostale od dubljenja i dodati orahe.

izmešati i ovim filom puniti polutke breskvica i spajati.

Ekstrate sipati i dve posudice posebno, pa dodati malo vode, izmešati.

Nafilovanu i spojenu breskvicu umočiti u ekstrat, jednu u žuti, drugu u crveni, pa u kristal šećer.

Kada su gotove ostaviti da se suše.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept