0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
2 čaše šećera (čaše od kiselog mleka)
1 čaša ulja
1 C prašak za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
6 čaša brašna
700 g mleka
1 čaša šećera
2 kašike brašna
125 g margarina
2 kašike C kakaoa
1 C vanilin šećer
200 g mlevenih oraha
ekstrat kruške ili kajsije
ekstrat jagode, maline
Testo:
4 jajeta izmutiti viljuškom, dodati šećer, ulje, C prašak za pecivo, kiselo mleko,C sodu bikarbonu i brašno pa zamesiti testo.
Prekriti krpom i ostavoti u frižideru da odstoji od 6-12 sati. Najbolje uveče zamesiti pre pečenja, dodati još brašna po potrebi toliko da se zamesi testo glatko, ali da se ne lepi za ruke.
Praviti loptice veličine manjeg oraha, ređati u veći pleh obložen masnim papirom, prethodno zagrejati rernu na 200 stepeni.
Kada breskvice krenu smanjite na 150 stepeni. Treba da ostanu svetle da ne porumene. Tako pečene odmah dok su još tople izdubiti kašičicom.
Fil:
700 ml mleka staviti da se kuva, 3 kašike brašna, čašu šećera razmutiti kao puding, pa ovo zakuvati u uzavrelo mleko uz neprekidno mešanje.
Dodati margarin, C kakao, C vanilin šećer i tako toplim preliti mrvice koje su ostale od dubljenja i dodati orahe.
izmešati i ovim filom puniti polutke breskvica i spajati.
Ekstrate sipati i dve posudice posebno, pa dodati malo vode, izmešati.
Nafilovanu i spojenu breskvicu umočiti u ekstrat, jednu u žuti, drugu u crveni, pa u kristal šećer.
Kada su gotove ostaviti da se suše.
Testo:
4 jajeta izmutiti viljuškom, dodati šećer, ulje, C prašak za pecivo, kiselo mleko,C sodu bikarbonu i brašno pa zamesiti testo.
Prekriti krpom i ostavoti u frižideru da odstoji od 6-12 sati. Najbolje uveče zamesiti pre pečenja, dodati još brašna po potrebi toliko da se zamesi testo glatko, ali da se ne lepi za ruke.
Praviti loptice veličine manjeg oraha, ređati u veći pleh obložen masnim papirom, prethodno zagrejati rernu na 200 stepeni.
Kada breskvice krenu smanjite na 150 stepeni. Treba da ostanu svetle da ne porumene. Tako pečene odmah dok su još tople izdubiti kašičicom.
Fil:
700 ml mleka staviti da se kuva, 3 kašike brašna, čašu šećera razmutiti kao puding, pa ovo zakuvati u uzavrelo mleko uz neprekidno mešanje.
Dodati margarin, C kakao, C vanilin šećer i tako toplim preliti mrvice koje su ostale od dubljenja i dodati orahe.
izmešati i ovim filom puniti polutke breskvica i spajati.
Ekstrate sipati i dve posudice posebno, pa dodati malo vode, izmešati.
Nafilovanu i spojenu breskvicu umočiti u ekstrat, jednu u žuti, drugu u crveni, pa u kristal šećer.
Kada su gotove ostaviti da se suše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.