burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija56 komada

Breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
56 komada

Sastojci

2 jaja

200 ml ulja

150 g kristal šećera

1 C vanilin šećer

3 kašike brašna

3 kašike mleka

2 kašičice C praška za pecivo

Fil:

džem od šljiva

crvena i žuta boja za kolače

kristal šećer

Breskvice

Koraci pripreme

Jaja umutiti sa šećerom i C vanilin šećerom, dobro umutiti da se šećer sjedini, zatim dodati ulje, mleko.

Umutiti dobro i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo. Sve to umutiti i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru, pre toga prekriti folijom samolepljivom.

Sutradan dodati oko 400-420 g brašna, po osećaju raditi. Nemojte da vas buni što je lepljivo, ne sme biti previše tvrdo jer će pucati prilikom pečenja.

Oblikovati u male kuglice testo i stavljati na pek papir. Dobro vodite računa da ostavite razmak dovoljan.

Zagrejati rernu na 150 stepeni (bez ventilacije) i peći oko 10 minuta. Zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 10 minuta (zavisno od rerne).

Kuglice ne smeju da dobiju boju! Moraju da ostanu svetle!

Kaad ste ispekli, tako vruće dubiti lagano nožićem. Kada ste izdubili, tu smesu mrvica izmleti i dodati 7 -10 kašika džema od šljiva i 2 kašike ruma.

Nema potrebe da dodajete šećer jer je dovoljno slatko. Kada ste napravili smesu, puniti špricom svako udubljenje i spajati u breskvice (fil mora malo da viri).

U 100 ml vode dodati crvenu, a u 100 ml vode žutu boju.

Zatim sredinu pređete žutom i samo vrhove jedne breskvice i druge crvenom, pustiti da malo upije to na papir pa uvaljati u kristal šećer .

Naši proizvodi

Breskvice

Koraci pripreme

Jaja umutiti sa šećerom i C vanilin šećerom, dobro umutiti da se šećer sjedini, zatim dodati ulje, mleko.

Umutiti dobro i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo. Sve to umutiti i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru, pre toga prekriti folijom samolepljivom.

Sutradan dodati oko 400-420 g brašna, po osećaju raditi. Nemojte da vas buni što je lepljivo, ne sme biti previše tvrdo jer će pucati prilikom pečenja.

Oblikovati u male kuglice testo i stavljati na pek papir. Dobro vodite računa da ostavite razmak dovoljan.

Zagrejati rernu na 150 stepeni (bez ventilacije) i peći oko 10 minuta. Zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 10 minuta (zavisno od rerne).

Kuglice ne smeju da dobiju boju! Moraju da ostanu svetle!

Kaad ste ispekli, tako vruće dubiti lagano nožićem. Kada ste izdubili, tu smesu mrvica izmleti i dodati 7 -10 kašika džema od šljiva i 2 kašike ruma.

Nema potrebe da dodajete šećer jer je dovoljno slatko. Kada ste napravili smesu, puniti špricom svako udubljenje i spajati u breskvice (fil mora malo da viri).

U 100 ml vode dodati crvenu, a u 100 ml vode žutu boju.

Zatim sredinu pređete žutom i samo vrhove jedne breskvice i druge crvenom, pustiti da malo upije to na papir pa uvaljati u kristal šećer .

Autor

Romana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept