0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jaja
250 g šećera
250 ml ulja
1 C prašak za pecivo
brašno po potrebi
džem
5 kašika šećera za šerbet
malo šećera za valjanje
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, C prašak za pecivo i brašno.
Umesto testo tako da mogu da se prave sitne kuglice i ređati u uljem podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni.
Kada se ohlade, kašičicom izdubiti s donje strane, i te mrve pomešati sa 5-6 kašika džema.
Provlačiti svaku polovinu u ohlađen šerbet (oko 260 ml) u kom je dodat ekstrat po želji.
Odmah puniti filom od džema i mrva i spajati po dva, i valjati u kristal šećer.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, C prašak za pecivo i brašno.
Umesto testo tako da mogu da se prave sitne kuglice i ređati u uljem podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni.
Kada se ohlade, kašičicom izdubiti s donje strane, i te mrve pomešati sa 5-6 kašika džema.
Provlačiti svaku polovinu u ohlađen šerbet (oko 260 ml) u kom je dodat ekstrat po želji.
Odmah puniti filom od džema i mrva i spajati po dva, i valjati u kristal šećer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.