burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 55 breskvica

Breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 55 breskvica

Sastojci

2 jaja

180 g šećera

200 ml ulja

3 kašike mleka

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike brašna + 430 g

350 g džema

150 ml ruma

mrvice od breskvica

1 kašika C kakaoa za dekoraciju

80 ml vode

ekstrat od maline i kruške

Breskvice

Koraci pripreme

2 jaja umutiti penasto sa šećerom, pa dodati ulje, mleko i promešati.

3 kašike brašna, C vanilin šećer i C prašak za pecivo dodati smesi i ostaviti 3 h u frižideru.

Nakon 3 h umesiti testo sa preostalih 430 g brašna.

Kašičicom vaditi male kuglice približne veličine, valjati ih rukama (da ne bi popucale tokom pečenja) i ređati na pek papiru.

Peći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 180 C. Kada budu pečene malim nožem dubiti svaki kolačić.

Ostatke od breskvica koje smo izdubili pomešati sa džemom, rumom i C kakaom i puniti svaki kolačić i spajati kuglice.

U po 40 ml vode stavimo ekstrat od maline i kruške i umočimo polovinu breskvice u jednu boju, pa u drugu, uvaljamo u kristal šećer.

Ostavite par sati da odstoje i vaše breskvice su spremne za serviranje.

Naši proizvodi

Breskvice

Koraci pripreme

2 jaja umutiti penasto sa šećerom, pa dodati ulje, mleko i promešati.

3 kašike brašna, C vanilin šećer i C prašak za pecivo dodati smesi i ostaviti 3 h u frižideru.

Nakon 3 h umesiti testo sa preostalih 430 g brašna.

Kašičicom vaditi male kuglice približne veličine, valjati ih rukama (da ne bi popucale tokom pečenja) i ređati na pek papiru.

Peći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 180 C. Kada budu pečene malim nožem dubiti svaki kolačić.

Ostatke od breskvica koje smo izdubili pomešati sa džemom, rumom i C kakaom i puniti svaki kolačić i spajati kuglice.

U po 40 ml vode stavimo ekstrat od maline i kruške i umočimo polovinu breskvice u jednu boju, pa u drugu, uvaljamo u kristal šećer.

Ostavite par sati da odstoje i vaše breskvice su spremne za serviranje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept