0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
500 g lisnatog testa
500 ml mleka
3 žumanca
1 C vanilin šećer
1 C puding od vanile
2 kašike brašna
220 g šećera
60 g maslaca
50 g pečenih krupno seckanih lešnika
50-100 g mlečne čokolade
Razviti lisnato testo pa seći trake oko 2 cm širine.
Kalupe za šam rolne premazati uljem i namotati isečene trakice testa oko kalupa. Jedna strana rolnica neka bude skroz zatvorena.
Peći na 200 stepeni dok ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade.
Priprema fila:
400 ml mleka staviti na šporet, a u preostalih 100 ml umutiti žumanca, C vanilin šećer, C puding od vanile, brašno i šećer. Kada mleko na šporetu provri dodati mu ovu smesu i skuvati fil.
Kada se fil prohladi dodati mu umućeni maslac.
Filovanje rolnica:
Čokoladu otopiti i po jednu kašičicu stavljati na dno svake rolnice, preko nje staviti krupno seckani pečeni lešnik, pa potom fil.
Razviti lisnato testo pa seći trake oko 2 cm širine.
Kalupe za šam rolne premazati uljem i namotati isečene trakice testa oko kalupa. Jedna strana rolnica neka bude skroz zatvorena.
Peći na 200 stepeni dok ne porumene. Ostaviti ih da se ohlade.
Priprema fila:
400 ml mleka staviti na šporet, a u preostalih 100 ml umutiti žumanca, C vanilin šećer, C puding od vanile, brašno i šećer. Kada mleko na šporetu provri dodati mu ovu smesu i skuvati fil.
Kada se fil prohladi dodati mu umućeni maslac.
Filovanje rolnica:
Čokoladu otopiti i po jednu kašičicu stavljati na dno svake rolnice, preko nje staviti krupno seckani pečeni lešnik, pa potom fil.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.