0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20
6 jaja
12 kašika šećera
6 kašika brašna
500 ml mleka
1 kašika ulja
3 kašike džema
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 C puding od vanile
50 g margarina
100 g čokolade bele (nije obavezno)
100 g čokolade crne
rendana korica limuna
6 belanaca penasto umutiti i lagano dodavati 6 kašika šećera.
Dobro umutiti da se šećer ne oseti, varjačom ili kašikom dodati ulje, brašno, C prašak za pecivo i koricu limuna.
Peći u podmašćenom i pobrašnjenom plehu na 200°C dok ne dobije rumenkastu boju.
Koru izmrviti rukom, dodati džema, C vanilin šećer, može i malo mleka.
Rukom vaditi bombice i oblikovati ih, oko 50 g, ali može i manje.
Čokolade otopiti na pari, dodati na 100 g 3 kašike ulja.
Kada se bombice ohlade umakati ih u čokolade i ostaviti da se stegne. Šarati po želji.
6 belanaca penasto umutiti i lagano dodavati 6 kašika šećera.
Dobro umutiti da se šećer ne oseti, varjačom ili kašikom dodati ulje, brašno, C prašak za pecivo i koricu limuna.
Peći u podmašćenom i pobrašnjenom plehu na 200°C dok ne dobije rumenkastu boju.
Koru izmrviti rukom, dodati džema, C vanilin šećer, može i malo mleka.
Rukom vaditi bombice i oblikovati ih, oko 50 g, ali može i manje.
Čokolade otopiti na pari, dodati na 100 g 3 kašike ulja.
Kada se bombice ohlade umakati ih u čokolade i ostaviti da se stegne. Šarati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.