0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20-25
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20-25
300 g mlevenog keksa
100 g C Šećer u prahu
130 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
80 ml mleka
150 ml vode
150 g šećera
200 g maslaca
200 g C Zamena za mleko u prahu
150 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Preukusne baunti štanglice prepoznatljivog, bogatog ukusa kokosa, sa dodatkom keksa.
Za koru pomešati keks, šećer u prahu i kakao, pa dodati otopljen maslac i čokoladu. Ova kora će pored čvrstine dati najfiniji keksast ukus kolaču. Uz mešanje sastojaka 3-4 puta dodati mleko, dobro izmešati i formiram finu i ujednačenu koru dimenzija 28x22cm.
Dok se formirana kora polako steže napraviti fil sa kokosom koji ovom kolaču daje tako bogat, prepozmatljiv ukus.
U šerpicu uliti vodu, maslac, šećer i vanilin šećer i zagrejati na rigli dok se maslac ne otopi (ne mora da provri). Ukoliko je tečnost vrela sačekati koji minut da se prohladi. Uz mešanje ili mućenje dodati zamenu za mleko u prahu, pa kada se razbiju grudvice dodati i kokos i sve pomešati.
Dok je fil još uvek topao preručiti ga preko kore i poravnati kako bi štanglice imale lep i uredan presek.
Kolač ostaviti na pola sata da se makar malo stegne, pa napraviti ganaš glazuru.
Zagrejati slatku pavlaku, ali ne do vrenja, pa preliti iseckanu čokoladu, sačekati minut-dva da se opusti i dobro izmešati kako bi se skroz sjedinila sa slatkom pavlakom. Preliti kolač i ostaviti sa se stegne prvo na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.
Sutra seći na štanglice dimenzija 5x2cm.
Preukusne baunti štanglice prepoznatljivog, bogatog ukusa kokosa, sa dodatkom keksa.
Za koru pomešati keks, šećer u prahu i kakao, pa dodati otopljen maslac i čokoladu. Ova kora će pored čvrstine dati najfiniji keksast ukus kolaču. Uz mešanje sastojaka 3-4 puta dodati mleko, dobro izmešati i formiram finu i ujednačenu koru dimenzija 28x22cm.
Dok se formirana kora polako steže napraviti fil sa kokosom koji ovom kolaču daje tako bogat, prepozmatljiv ukus.
U šerpicu uliti vodu, maslac, šećer i vanilin šećer i zagrejati na rigli dok se maslac ne otopi (ne mora da provri). Ukoliko je tečnost vrela sačekati koji minut da se prohladi. Uz mešanje ili mućenje dodati zamenu za mleko u prahu, pa kada se razbiju grudvice dodati i kokos i sve pomešati.
Dok je fil još uvek topao preručiti ga preko kore i poravnati kako bi štanglice imale lep i uredan presek.
Kolač ostaviti na pola sata da se makar malo stegne, pa napraviti ganaš glazuru.
Zagrejati slatku pavlaku, ali ne do vrenja, pa preliti iseckanu čokoladu, sačekati minut-dva da se opusti i dobro izmešati kako bi se skroz sjedinila sa slatkom pavlakom. Preliti kolač i ostaviti sa se stegne prvo na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.
Sutra seći na štanglice dimenzija 5x2cm.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.