burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20-25

Baunti štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20-25

Sastojci

Za koru od keksa

300 g mlevenog keksa

100 g C Šećer u prahu

20 g C Kakao prah

130 g maslaca

100 g čokolade za kuvanje

80 ml mleka

Za beli fil

150 ml vode

150 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

200 g maslaca

200 g C Zamena za mleko u prahu

150 g C Kokosovo brašno

Za ganaš glazuru

150 ml slatke pavlake

150 g čokolade za kuvanje

Baunti štanglice

Preukusne baunti štanglice prepoznatljivog, bogatog ukusa kokosa, sa dodatkom keksa.

Koraci pripreme

Priprema

Za koru pomešati keks, šećer u prahu i kakao, pa dodati otopljen maslac i čokoladu. Ova kora će pored čvrstine dati najfiniji keksast ukus kolaču. Uz mešanje sastojaka 3-4 puta dodati mleko, dobro izmešati i formiram finu i ujednačenu koru dimenzija 28x22cm.

Dok se formirana kora polako steže napraviti fil sa kokosom koji ovom kolaču daje tako bogat, prepozmatljiv ukus.

U šerpicu uliti vodu, maslac, šećer i vanilin šećer i zagrejati na rigli dok se maslac ne otopi (ne mora da provri). Ukoliko je tečnost vrela sačekati koji minut da se prohladi. Uz mešanje ili mućenje dodati zamenu za mleko u prahu, pa kada se razbiju grudvice dodati i kokos i sve pomešati.

Dok je fil još uvek topao preručiti ga preko kore i poravnati kako bi štanglice imale lep i uredan presek.

Kolač ostaviti na pola sata da se makar malo stegne, pa napraviti ganaš glazuru.

Zagrejati slatku pavlaku, ali ne do vrenja, pa preliti iseckanu čokoladu, sačekati minut-dva da se opusti i dobro izmešati kako bi se skroz sjedinila sa slatkom pavlakom. Preliti kolač i ostaviti sa se stegne prvo na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.

Sutra seći na štanglice dimenzija 5x2cm.

Naši proizvodi

Baunti štanglice

Preukusne baunti štanglice prepoznatljivog, bogatog ukusa kokosa, sa dodatkom keksa.

Koraci pripreme

Priprema

Za koru pomešati keks, šećer u prahu i kakao, pa dodati otopljen maslac i čokoladu. Ova kora će pored čvrstine dati najfiniji keksast ukus kolaču. Uz mešanje sastojaka 3-4 puta dodati mleko, dobro izmešati i formiram finu i ujednačenu koru dimenzija 28x22cm.

Dok se formirana kora polako steže napraviti fil sa kokosom koji ovom kolaču daje tako bogat, prepozmatljiv ukus.

U šerpicu uliti vodu, maslac, šećer i vanilin šećer i zagrejati na rigli dok se maslac ne otopi (ne mora da provri). Ukoliko je tečnost vrela sačekati koji minut da se prohladi. Uz mešanje ili mućenje dodati zamenu za mleko u prahu, pa kada se razbiju grudvice dodati i kokos i sve pomešati.

Dok je fil još uvek topao preručiti ga preko kore i poravnati kako bi štanglice imale lep i uredan presek.

Kolač ostaviti na pola sata da se makar malo stegne, pa napraviti ganaš glazuru.

Zagrejati slatku pavlaku, ali ne do vrenja, pa preliti iseckanu čokoladu, sačekati minut-dva da se opusti i dobro izmešati kako bi se skroz sjedinila sa slatkom pavlakom. Preliti kolač i ostaviti sa se stegne prvo na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.

Sutra seći na štanglice dimenzija 5x2cm.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept