0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
5 kg zrelih drenjina
5 l vode
3 kg šećera
2 kesice C limuntusa
Drenjine dobro operite, očistite od prljavštine i iseckajte.
Sipajte ih u lonac, prelijte vodom i ostavite da se kuvaju oko sat vremena.
Tokom kuvanja ih par puta promešajte da ne bi zagorele.
Nakon tog vremena, drenjine procedite kroz cediljku koju ćete obložiti gazom.
U proceđenu tečnost dodajte šećer i vratite na ringlu da se kuva još pola sata.
Sklonite ga sa ringle i dodajte C limuntus.
Kada se malo ohladi, sipajte ga u sterilisane flaše.
Drenjine dobro operite, očistite od prljavštine i iseckajte.
Sipajte ih u lonac, prelijte vodom i ostavite da se kuvaju oko sat vremena.
Tokom kuvanja ih par puta promešajte da ne bi zagorele.
Nakon tog vremena, drenjine procedite kroz cediljku koju ćete obložiti gazom.
U proceđenu tečnost dodajte šećer i vratite na ringlu da se kuva još pola sata.
Sklonite ga sa ringle i dodajte C limuntus.
Kada se malo ohladi, sipajte ga u sterilisane flaše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.