0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
1-2 tegle
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1-2 tegle
400 g šumskih jagoda
1 kg šećera
100 ml vode
1 kesica C limuntusa
Jagode dobro oprati i tako oprane i oceđene posuti kesicom C limuntusa.
U većem sudu staviti šećer i vodu, da se špinuje šećer oko 5-10 min.
Kada je šećer ušpinovan smanjiti vatru i dodati jagode.
Kuvati jagode na tihoj vatri 5 minuta.
Skloniti slatko sa vatre i pokupiti penu.
Šerpu prekriti sa vlažnom krpom, da tako stoji do sutradan.
Slatko sipati u tegle.
Jagode dobro oprati i tako oprane i oceđene posuti kesicom C limuntusa.
U većem sudu staviti šećer i vodu, da se špinuje šećer oko 5-10 min.
Kada je šećer ušpinovan smanjiti vatru i dodati jagode.
Kuvati jagode na tihoj vatri 5 minuta.
Skloniti slatko sa vatre i pokupiti penu.
Šerpu prekriti sa vlažnom krpom, da tako stoji do sutradan.
Slatko sipati u tegle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.