0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
2 kg smokvi
400 g šećera
1/2 kesice C limuntusa
2 kesice C vanilin šećera
Smokve treba da su dobro zrele. Oprati ih iseći im peteljke, prepoloviti ih na pola. Sipati šećer, C vanilin sećer i C limuntus. Ostaviti tako da stoji oko 2 sata.
Onda štapnim mikserom izmiksati, pa prebaciti u šerpu u kojoj će se kuvati. Kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje.
Kada u šerpi ostane trag od varjače, marmelada je skuvana. Sipati u čiste tegle, zatvoriti metalnim čepom i okrenuti da stoji na čepu desetak minuta.
Smokve treba da su dobro zrele. Oprati ih iseći im peteljke, prepoloviti ih na pola. Sipati šećer, C vanilin sećer i C limuntus. Ostaviti tako da stoji oko 2 sata.
Onda štapnim mikserom izmiksati, pa prebaciti u šerpu u kojoj će se kuvati. Kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje.
Kada u šerpi ostane trag od varjače, marmelada je skuvana. Sipati u čiste tegle, zatvoriti metalnim čepom i okrenuti da stoji na čepu desetak minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.