burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 tegle od 730 g

Marmelada od ringlova pečena u rerni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 tegle od 730 g

Sastojci

2 kg šljiva ringlov

300 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C želatina

1/2 kašičice C limuntusa

Marmelada od ringlova pečena u rerni

Koraci pripreme

Šljive dobro oprati i odstraniti koštice. Staviti ih u pekač, posuti šećerom i poklopiti. Ostaviti da stoje 3 do 4 sata da se šećer otopi i šljive puste sok.

Staviti pekač u zagrejanu rernu na 170 C stepeni, sa toplim vazduhom, oko 1 sat, da se šljive zagreju. Meni su se odozgo malo zapekle, ali to ne smeta, samo je marmelada dobila malo tamniju boju.

Sada štapnim mikserom usitniti šljive u kašu. Dodati C vanilin šećer, C limuntus i C želatin onako praškast posuti odozgo bez rastvaranja. Promešajte da se želatin lepo otopi, poklopite i vratite u rernu na 30 minuta.

Marmeladu sipajte u sterilisane tegle do vrha i dobro zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite tegle naopako, pokrijte i ostavite da se ohlade. Vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.

Ovako spremljena marmelada je bez konzervansa jer način punjenja i hladjenja vakumira tegle pa tako mogu da sačekaju i sledeću sezonu. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru.

Naši proizvodi

Marmelada od ringlova pečena u rerni

Koraci pripreme

Šljive dobro oprati i odstraniti koštice. Staviti ih u pekač, posuti šećerom i poklopiti. Ostaviti da stoje 3 do 4 sata da se šećer otopi i šljive puste sok.

Staviti pekač u zagrejanu rernu na 170 C stepeni, sa toplim vazduhom, oko 1 sat, da se šljive zagreju. Meni su se odozgo malo zapekle, ali to ne smeta, samo je marmelada dobila malo tamniju boju.

Sada štapnim mikserom usitniti šljive u kašu. Dodati C vanilin šećer, C limuntus i C želatin onako praškast posuti odozgo bez rastvaranja. Promešajte da se želatin lepo otopi, poklopite i vratite u rernu na 30 minuta.

Marmeladu sipajte u sterilisane tegle do vrha i dobro zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite tegle naopako, pokrijte i ostavite da se ohlade. Vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.

Ovako spremljena marmelada je bez konzervansa jer način punjenja i hladjenja vakumira tegle pa tako mogu da sačekaju i sledeću sezonu. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept