burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija4-5

Kompot od krušaka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4-5

Sastojci

2 kg krušaka

750 g šećera

1 kesica C limuntusa

1 C vanilin šećer

Kompot od krušaka

Koraci pripreme

Oprane i oljušćene kruške isečene na komade spustiti u sirup skuvan od šećera, C limuntusa, C vanilin šećera i 1,5 litre vode.

Kuvati 5 minuta, zatim izvaditi rešetkastom kašikom i poređati u tegle.

Sirup pustiti da vri još minut-dva, pa njime preliti kruške u teglama do vrha.

Tegle zatvoriti odgovarajućim poklopcima i poređati u šerpu na čije smo dno stavili kuhinjsku krpu.

Tegle ne smeju da se dodiruju pa između njih zašuškati nekoliko krpa.

Pored tegli sipati toplu vodu na visinu do dva santimetra od gornje ivice tegli.

Voda u šerpi ne sme da vri već da struji tridesetak minuta.

Tegle ostaviti u šerpi dok se ne ohlade.

Naši proizvodi

Kompot od krušaka

Koraci pripreme

Oprane i oljušćene kruške isečene na komade spustiti u sirup skuvan od šećera, C limuntusa, C vanilin šećera i 1,5 litre vode.

Kuvati 5 minuta, zatim izvaditi rešetkastom kašikom i poređati u tegle.

Sirup pustiti da vri još minut-dva, pa njime preliti kruške u teglama do vrha.

Tegle zatvoriti odgovarajućim poklopcima i poređati u šerpu na čije smo dno stavili kuhinjsku krpu.

Tegle ne smeju da se dodiruju pa između njih zašuškati nekoliko krpa.

Pored tegli sipati toplu vodu na visinu do dva santimetra od gornje ivice tegli.

Voda u šerpi ne sme da vri već da struji tridesetak minuta.

Tegle ostaviti u šerpi dok se ne ohlade.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept