0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
2 kg beloga grožđa
600 ml vode
500 g šećera
2 kašičice mlevenog muskantnog oraščića
1 kesica C konzervansa
Prvo bobice grožđa skinuti sa peteljke, dobro oprati i staviti na rešetku da se ocede.
Potom ih složiti u tegle koje su predhodno dobro oprane i osušene.
U odgovarajuću posudu sipati vodu,dodati šećer, mleveni muskantni oraščić i C konzervans. Kuvati oko 10 minuta.
Sirup ne sme da bude gust. Ohladiti ga. Potpuno hladnim sirupom naliti bobice i dobro zatvoriti.
U duboku posudu na dnu staviti krpu, na nju poređati tegle, iliti vodu malo ispod zatvarača i staviti da se kuva.
Kada voda počne da ključa odmah isključiti ringlu i ostaviti da se voda potpuno ohladi.
Tada izvaditi tegle i odložiti na hladno i tamno mesto.
Prvo bobice grožđa skinuti sa peteljke, dobro oprati i staviti na rešetku da se ocede.
Potom ih složiti u tegle koje su predhodno dobro oprane i osušene.
U odgovarajuću posudu sipati vodu,dodati šećer, mleveni muskantni oraščić i C konzervans. Kuvati oko 10 minuta.
Sirup ne sme da bude gust. Ohladiti ga. Potpuno hladnim sirupom naliti bobice i dobro zatvoriti.
U duboku posudu na dnu staviti krpu, na nju poređati tegle, iliti vodu malo ispod zatvarača i staviti da se kuva.
Kada voda počne da ključa odmah isključiti ringlu i ostaviti da se voda potpuno ohladi.
Tada izvaditi tegle i odložiti na hladno i tamno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.