0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
10 kg pomorandže
3 C vanilin šećera
5 kg šećera
200 ml voda
Pomorandže dobro oprati i svaku preseći na 4 dela, ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije,da ne bude kašasto.
Staviti u šerpu u kojoj će se kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan dodati vodu i šerpu staviti na vatru.
Kuvati sat vremena, nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati na tihoj vatri oko dva sata.
Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti poklopcem, okrenuti ih naopako (da stoje na poklopcu) i nakon deset minuta ih vratiti u prvobitni položaj.
Odložiti u ostavu.
Pomorandže dobro oprati i svaku preseći na 4 dela, ubaciti u blender i usitniti, ali da ostanu malo krupnije,da ne bude kašasto.
Staviti u šerpu u kojoj će se kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan dodati vodu i šerpu staviti na vatru.
Kuvati sat vremena, nakon toga dodati šećer, C vanilin šećer i kuvati na tihoj vatri oko dva sata.
Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tegle, dobro zatvoriti poklopcem, okrenuti ih naopako (da stoje na poklopcu) i nakon deset minuta ih vratiti u prvobitni položaj.
Odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.