burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5 l

Domaći sok od bundeve

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5 l

Sastojci

2-3 kg očišćene zrele bundeve

1/2 kg šećera

20 g C limuntusa

2 bočice ekstrakta kajsije

Domaći sok od bundeve

Koraci pripreme

U 2 litre vode skuvati 2-3 kg bundeve. Ocediti bundevu i izmiksati uz postepeno dodavanje vode u kojoj se kuvala.

U 3 litre vruće vode otopiti šećer i C limuntus i prohladiti. Zatim u to dodati kašu od bundeve i 2 bočice ekstrakta kajsije.

Ovako dobijenu masu rasporediti u staklene flaše i čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Nije preporučljivo da dugo stoji, pa se sok može praviti više puta ali manje količine.

Naši proizvodi

Domaći sok od bundeve

Koraci pripreme

U 2 litre vode skuvati 2-3 kg bundeve. Ocediti bundevu i izmiksati uz postepeno dodavanje vode u kojoj se kuvala.

U 3 litre vruće vode otopiti šećer i C limuntus i prohladiti. Zatim u to dodati kašu od bundeve i 2 bočice ekstrakta kajsije.

Ovako dobijenu masu rasporediti u staklene flaše i čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Nije preporučljivo da dugo stoji, pa se sok može praviti više puta ali manje količine.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept