0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
5 l
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 l
2-3 kg očišćene zrele bundeve
1/2 kg šećera
20 g C limuntusa
2 bočice ekstrakta kajsije
U 2 litre vode skuvati 2-3 kg bundeve. Ocediti bundevu i izmiksati uz postepeno dodavanje vode u kojoj se kuvala.
U 3 litre vruće vode otopiti šećer i C limuntus i prohladiti. Zatim u to dodati kašu od bundeve i 2 bočice ekstrakta kajsije.
Ovako dobijenu masu rasporediti u staklene flaše i čuvati na tamnom i hladnom mestu.
Nije preporučljivo da dugo stoji, pa se sok može praviti više puta ali manje količine.
U 2 litre vode skuvati 2-3 kg bundeve. Ocediti bundevu i izmiksati uz postepeno dodavanje vode u kojoj se kuvala.
U 3 litre vruće vode otopiti šećer i C limuntus i prohladiti. Zatim u to dodati kašu od bundeve i 2 bočice ekstrakta kajsije.
Ovako dobijenu masu rasporediti u staklene flaše i čuvati na tamnom i hladnom mestu.
Nije preporučljivo da dugo stoji, pa se sok može praviti više puta ali manje količine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.