0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanaca
150 g šećera
Par kapi limuna
1 v.k. oštrog brašna
100 g mlevenih oraha
1 celo jaje
15 žumanaca
15 v.k. šećera
7 v.k. mleka
200 - 250 g čokolade za kuvanje
1 C Šlag krem čokolada ili C Šlag classic
Kora:
Dobro umutiti belanca sa šećerom i par kapi limuna, dodati 1 celo jaje, brašno i orahe. Peći od 10 do 15 minuta na 150 - 180°C. Postupak ponoviti i ukupno ispeći 3 kore.
Fil:
Na pari duže kuvati žumanca i šećer, pred kraj dodati mleko i čokoladu da se otopi. Skuvan fil ostaviti da se potpuno ohladi. U hladan fil dodati puter i umućen C Šlag krem ili C Šlag classic i ređati: kora, fil, kora, fil, kora i ostatkom fila premazati celu tortu.
Kora:
Dobro umutiti belanca sa šećerom i par kapi limuna, dodati 1 celo jaje, brašno i orahe. Peći od 10 do 15 minuta na 150 - 180°C. Postupak ponoviti i ukupno ispeći 3 kore.
Fil:
Na pari duže kuvati žumanca i šećer, pred kraj dodati mleko i čokoladu da se otopi. Skuvan fil ostaviti da se potpuno ohladi. U hladan fil dodati puter i umućen C Šlag krem ili C Šlag classic i ređati: kora, fil, kora, fil, kora i ostatkom fila premazati celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.