burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15 parčića

Posna slana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15 parčića

Sastojci

2 lista C oblande

Za prvu koru:

100 ml kisele vode

100 ml piva

4 kašike ajvara

9 kašika brašna (120 g)

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice C Praška za pecivo

Za drugu koru:

100 ml kisele vode

100 ml piva

100 g spanaća

9 kašika brašna (120 g)

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice C Praška za pecivo

Za fil:

100 g posnog margarina

200 g šampinjona

150 g krastavčića

1-2 kašike senfa

100 g kačkavalja

1/2 kašičice kurkume

1/ 2 kašičice začina

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice origana

Još potrebno:

50+20 g mrvljenih krekera

2-3 kašike majoneza

Posna slana torta

Koraci pripreme

Dva lista C oblande prepoloviti.

Dobijenu smesu za prvu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.

Dobijenu smesu za drugu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.

Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g posnog margarina, i polako dodati još 50 g posnog margarina i sve začine.

Ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.

Filovati tortu:
Zelena kora - fil - crvena kora - fil - 50 g slanih posnih krekera poređati preko fila - ponovo fil - zelena kora - fil i crvena kora.

Tortu premazati majonezom i posuti izmrvljenim krekerima.

Naši proizvodi

Posna slana torta

Koraci pripreme

Dva lista C oblande prepoloviti.

Dobijenu smesu za prvu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.

Dobijenu smesu za drugu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.

Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g posnog margarina, i polako dodati još 50 g posnog margarina i sve začine.

Ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.

Filovati tortu:
Zelena kora - fil - crvena kora - fil - 50 g slanih posnih krekera poređati preko fila - ponovo fil - zelena kora - fil i crvena kora.

Tortu premazati majonezom i posuti izmrvljenim krekerima.

Autor

food blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept