burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Nesquik torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

400 g Nesquik napitka

1 C puding od čokolade

1 C puding od vanile

1 C puding od slatke pavlake

3 kesice C praška za pecivo

15 jaja

šećer

brašno

500 g C šlaga

1l mleka

250 g margarina

Nesquik torta

Koraci pripreme

Kora 1:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera.

U umućenu smešu dodati 1 C puding od čokolade, 1 C prašak za pecivo i sve to lagano izmešati sa varjacom.

Kora 2:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera.

U umućenu smešu dodati 1 C puding od vanile, 1 C prašak za pecivo, sve to lagano izmesati sa varjacom.

Kora 3:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera. U umućenu smešu dodati 1 C puding od slatke pavlake i 1 C prašak za pecivo, sve to lagano izmešati sa varjacom.

Fil:
15 žumanaca izmešati sa 10 kašika šećera i 10 kašika brašna, dobro umućenu smešu sipati u 1 l ključalog mleka i mešati dok se smesa ne zgusne.

Skinuti sa ringle i u vruću smesu dodati 200 g Nesquika i dobro izmešati, nakon cega ostavite da se ohladi.

Kada se fil ohladi dodati 250 g margarina i preostalih 200 g Nesquika.

Posebno umutiti 500 g šlaga.

Filovanje:
Žutu koru od pudinga od vanile staviti kao prvu i na nju naneti sloj Nesquik fila pa preko njega sloj šlaga, nakon toga staviti crnu koru sa pudingom od čokolade i ponoviti postupak, fil pa šlag.

Treća kora treba da bude bela sa pudungom od slatke pavlake i na nju naneti preostali fil i odozgo dekorisati sa preostalim šlagom.

Naši proizvodi

Nesquik torta

Koraci pripreme

Kora 1:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera.

U umućenu smešu dodati 1 C puding od čokolade, 1 C prašak za pecivo i sve to lagano izmešati sa varjacom.

Kora 2:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera.

U umućenu smešu dodati 1 C puding od vanile, 1 C prašak za pecivo, sve to lagano izmesati sa varjacom.

Kora 3:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera. U umućenu smešu dodati 1 C puding od slatke pavlake i 1 C prašak za pecivo, sve to lagano izmešati sa varjacom.

Fil:
15 žumanaca izmešati sa 10 kašika šećera i 10 kašika brašna, dobro umućenu smešu sipati u 1 l ključalog mleka i mešati dok se smesa ne zgusne.

Skinuti sa ringle i u vruću smesu dodati 200 g Nesquika i dobro izmešati, nakon cega ostavite da se ohladi.

Kada se fil ohladi dodati 250 g margarina i preostalih 200 g Nesquika.

Posebno umutiti 500 g šlaga.

Filovanje:
Žutu koru od pudinga od vanile staviti kao prvu i na nju naneti sloj Nesquik fila pa preko njega sloj šlaga, nakon toga staviti crnu koru sa pudingom od čokolade i ponoviti postupak, fil pa šlag.

Treća kora treba da bude bela sa pudungom od slatke pavlake i na nju naneti preostali fil i odozgo dekorisati sa preostalim šlagom.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept