burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Najlepša torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za 4 patišpanja:

12 belanceta

200 g šećera

90 g brašna

200 g mlevenih oraha

2 kesice C praška za pecivo

Za vanil fil:

12 žumanceta

2 kesice C pudinga od vanile

650 ml mleka

10 kašika šećera

250 g margarina

100 g čokolade

Fil od malina:

300 g malina

1 kesica C pudinga od vanile

250 ml vode

200 g šećera

1 puna kašika C čvrstina

Glazura za koru:

250 ml kisele pavlake

200 g čokolade za kuvanje

50 g seckanih oraha

Za dekoraciju:

400 g C šlag krem beli

Najlepša torta sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca u čvrstu masu i postepeno dodavati 100 g šećera.

Zatim dodati 45 g brašna i 100 g mlevenih oraha. Podeliti u dva kalupa od po 24 cm i peći na 200 stepeni, 15 minuta. Isti je postupak za još dve kore.

Fil:
U šerpu dodati 200 ml mleka, 12 žumanaca i 2 C pudinga od vanile pa ih dobro sjediniti. U drugu šerpu sipati ostatak mleka i šećera te kada provri dodati smesu od žumanaca i pustiti da provri. Skuvanu smesu ostaviti da se ohladi.

U vanglicu umutiti margarin i dodati kašiku po kašiku fila. Fil podeliti na dva dela. Jedna polovina ostaje sa ukusom vanile, dok u drugu dodati 100 g otopljene crne čokolade.

Fil od malina:
U 150 ml vode dodati šećer i staviti na ringlu da vri 3 minuta. kada se šećer istopi staviti maline. Kuvati i neprestano mešati 5 minuta.

Zatim dodati rastvoren C puding od vanile. Skuvani fil ostaviti da se potpuno ohladi.

Čoko fil:
Zagrejati kiselu pavlaku i 200 g čokolade. Njime filovati dve kore i posuti ih sa po 25 g seckanih oraha. ostaviti kore po 15 minuta u zamrzivač da se fil stegne.

Filovati po sledećem redosledu:
1. patišpanj preliven pavlakom i čokoladom
2. čokoladni fil
3. patišpanj
4. fil od maline
5. patišpanj sa pavlakom
6. fil sa malinom

Naši proizvodi

Najlepša torta sa malinama

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca u čvrstu masu i postepeno dodavati 100 g šećera.

Zatim dodati 45 g brašna i 100 g mlevenih oraha. Podeliti u dva kalupa od po 24 cm i peći na 200 stepeni, 15 minuta. Isti je postupak za još dve kore.

Fil:
U šerpu dodati 200 ml mleka, 12 žumanaca i 2 C pudinga od vanile pa ih dobro sjediniti. U drugu šerpu sipati ostatak mleka i šećera te kada provri dodati smesu od žumanaca i pustiti da provri. Skuvanu smesu ostaviti da se ohladi.

U vanglicu umutiti margarin i dodati kašiku po kašiku fila. Fil podeliti na dva dela. Jedna polovina ostaje sa ukusom vanile, dok u drugu dodati 100 g otopljene crne čokolade.

Fil od malina:
U 150 ml vode dodati šećer i staviti na ringlu da vri 3 minuta. kada se šećer istopi staviti maline. Kuvati i neprestano mešati 5 minuta.

Zatim dodati rastvoren C puding od vanile. Skuvani fil ostaviti da se potpuno ohladi.

Čoko fil:
Zagrejati kiselu pavlaku i 200 g čokolade. Njime filovati dve kore i posuti ih sa po 25 g seckanih oraha. ostaviti kore po 15 minuta u zamrzivač da se fil stegne.

Filovati po sledećem redosledu:
1. patišpanj preliven pavlakom i čokoladom
2. čokoladni fil
3. patišpanj
4. fil od maline
5. patišpanj sa pavlakom
6. fil sa malinom

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept