0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje kora za torte (četvrtaste)
750 ml mleka
7 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
125 g margarina
1/2 l slatke pavlake (može i šlag)
250 g eurokrema
Skuvati puding. Ostaviti malo da se prohladi.
Slatku pavlaku umutiti u drugu posudu.
Pošto dodajemo margarin, on se mora posebno umutiti. Prohlađen puding dodati u margarin i mutiti mikserom.
Dodati dve tri kašike slatke pavlake i dodati eurokrem. Sve dobro umutiti, ali ne previše da se fil ne bi stegao, da može da se lepo razmazuje.
Slagati kore na poslužavnik (zvono ili kalup, u šta pravite, mogu kore da budu i okrugle sve zavisi šta više volite, ja sam za četvrtaste više).
Staviti prvu koru, natopiti mlekom (može i kafa, kapućino, lepo je, provereno). Ne natapati previše da se ne bi raspale pogotovo ne prvu.
Onda naneti jednu trećinu fila, pa onda slatku pavlaku. Ponoviti postupak sa sve tri kore.
Ja ukrašavam sa lešnicima, seckanim, ali može bilo sa čim drugim šta više volite.
Ostaviti da se ohladi.
Skuvati puding. Ostaviti malo da se prohladi.
Slatku pavlaku umutiti u drugu posudu.
Pošto dodajemo margarin, on se mora posebno umutiti. Prohlađen puding dodati u margarin i mutiti mikserom.
Dodati dve tri kašike slatke pavlake i dodati eurokrem. Sve dobro umutiti, ali ne previše da se fil ne bi stegao, da može da se lepo razmazuje.
Slagati kore na poslužavnik (zvono ili kalup, u šta pravite, mogu kore da budu i okrugle sve zavisi šta više volite, ja sam za četvrtaste više).
Staviti prvu koru, natopiti mlekom (može i kafa, kapućino, lepo je, provereno). Ne natapati previše da se ne bi raspale pogotovo ne prvu.
Onda naneti jednu trećinu fila, pa onda slatku pavlaku. Ponoviti postupak sa sve tri kore.
Ja ukrašavam sa lešnicima, seckanim, ali može bilo sa čim drugim šta više volite.
Ostaviti da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.