0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
6 belanca
100 g šećera
100 g mlevenih lešnika
2 kašike brašna
18 žumanca
250 g šećera
100 g C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
1 l mleka
2 margarina
300 g mlevenih pečenih lešnika
700 g malina
150 g šećera
50 ml vode
3 kesice C želatina
500 g C šlag krem
Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa lešnikom i lagano varjačom umešati.
Peći u zagrejanoj rerni 20 min na 180 stepeni. Postupak ponoviti još dva puta.
Mleko zagrejati do ključanja pa u to dodati žumanca umućena sa šećerom, C čvrstinom i C vanilinim šećerom.
Kuvati nekoliko minuta dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti.
Maline, šećer i vodu kuvati 10-tak minuta, pa u tako vruće umešati C želatin dok se ne rastopi. Malo prohladiti fil.
U fil sa žumancima dodati lešnike, a onda i margarin sobne temperature. C šlag umutiti po uputstvu sa kesice.
Filovanje: kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - C šlag.
Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati šećer. Na kraju dodati brašno pomešano sa lešnikom i lagano varjačom umešati.
Peći u zagrejanoj rerni 20 min na 180 stepeni. Postupak ponoviti još dva puta.
Mleko zagrejati do ključanja pa u to dodati žumanca umućena sa šećerom, C čvrstinom i C vanilinim šećerom.
Kuvati nekoliko minuta dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti.
Maline, šećer i vodu kuvati 10-tak minuta, pa u tako vruće umešati C želatin dok se ne rastopi. Malo prohladiti fil.
U fil sa žumancima dodati lešnike, a onda i margarin sobne temperature. C šlag umutiti po uputstvu sa kesice.
Filovanje: kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - kora - fil sa lešnicima - fil sa malinama - C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.