burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jogurt torta sa nektarinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

200 g mlevenog keksa

100 g otopljenog margarina

50 ml gaziranog soka

Fil:

500 ml jogurta

200 ml slatke pavlake

2 kesice želatina C

5 kašika šećera

5 nektarina

5 kajsija

Preliv:

1 kesica preliva za torte

1 kesica šlaga C

3 nektarine

Jogurt torta sa nektarinama

Koraci pripreme

Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.

Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.

Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.

Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.

Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.

Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.

Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.

Naši proizvodi

Jogurt torta sa nektarinama

Koraci pripreme

Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.

Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.

Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.

Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.

Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.

Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.

Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept