0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
200 g mlevenog keksa
100 g otopljenog margarina
50 ml gaziranog soka
500 ml jogurta
200 ml slatke pavlake
2 kesice želatina C
5 kašika šećera
5 nektarina
5 kajsija
1 kesica preliva za torte
1 kesica šlaga C
3 nektarine
Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.
Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.
Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.
Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.
Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.
Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.
Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.
Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.
Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.
Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.
Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.
Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.
Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.
Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.