0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 parčeta
1,1 l mleka
300 g šećera
2 kesice C želatina
300 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake
150 g mlevenog keksa
150 g malina
1 kesica čoko komadići
100 g crne čokolade
2 kašike ulja
U sud sipajte C želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka i ostavite 10 min da nabubri.
U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.
U sud za mućenje sipajte C šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom.
Špatulom dobro promešajte i podelite na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane maline, a u treći mleveni keks.
Činiju u obliku srca obložite aluminijumskom folijom. Sipajte prvi deo sa čoko komadićima i stavite činiju na minuta u zamrzivač.
Izvadite činiju i stavite drugi deo sa malinama. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom.
Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.
Kada se torta stegla izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.
Istopite čokoladu i ulje pa prelijte preko torte.
Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču.
U sud sipajte C želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka i ostavite 10 min da nabubri.
U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.
U sud za mućenje sipajte C šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom.
Špatulom dobro promešajte i podelite na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane maline, a u treći mleveni keks.
Činiju u obliku srca obložite aluminijumskom folijom. Sipajte prvi deo sa čoko komadićima i stavite činiju na minuta u zamrzivač.
Izvadite činiju i stavite drugi deo sa malinama. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom.
Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.
Kada se torta stegla izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.
Istopite čokoladu i ulje pa prelijte preko torte.
Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.