burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16 parčeta

Grčka sladoled torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16 parčeta

Sastojci

1,1 l mleka

300 g šećera

2 kesice C želatina

300 g C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

150 g mlevenog keksa

150 g malina

1 kesica čoko komadići

100 g crne čokolade

2 kašike ulja

Grčka sladoled torta sa malinama

Koraci pripreme

U sud sipajte C želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka i ostavite 10 min da nabubri.

U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.

U sud za mućenje sipajte C šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom.

Špatulom dobro promešajte i podelite na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane maline, a u treći mleveni keks.

Činiju u obliku srca obložite aluminijumskom folijom. Sipajte prvi deo sa čoko komadićima i stavite činiju na minuta u zamrzivač.

Izvadite činiju i stavite drugi deo sa malinama. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom.

Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.

Kada se torta stegla izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.

Istopite čokoladu i ulje pa prelijte preko torte.

Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču.

Naši proizvodi

Grčka sladoled torta sa malinama

Koraci pripreme

U sud sipajte C želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka i ostavite 10 min da nabubri.

U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.

U sud za mućenje sipajte C šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom.

Špatulom dobro promešajte i podelite na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte čoko komadiće. U drugi deo dodajte ispasirane maline, a u treći mleveni keks.

Činiju u obliku srca obložite aluminijumskom folijom. Sipajte prvi deo sa čoko komadićima i stavite činiju na minuta u zamrzivač.

Izvadite činiju i stavite drugi deo sa malinama. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom.

Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.

Kada se torta stegla izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju sa torte.

Istopite čokoladu i ulje pa prelijte preko torte.

Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept