burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Doboš posna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za korice:

oštro brašno

16 kašika vode

1 čaša šećera

1 kašičica C sode bikarbone

150 g džema od kajsije ili šipurak

2 dl ulja

Za fil:

1 l vode

750 g šećera

250 g mlevenih oraha

100 g tamne čokolade

1-2 kašike ulja

300 g mlevenih oraha

1 limun

3 C vanilin šećera

250 g mlevenog posnog keksa

300 g mlevenih oraha

Doboš posna torta

Koraci pripreme

Kore:
Džem, vodu, ulje i šećer prokuvajte 5 min. Kada se ohladi dodajte 1 kašičicu C sode bikarbone i oštro brašno po potrebi.

Testo će se lepiti, ali ne marite za to nego kada razvlavite posipajte po malo oštro brašno.

Ovo testo podelite na 5 delova, pa kore razvlačite na pek papiru i pecite na poleđinu pleha (20x30) oko 5 min.

Fil:
Vodu, šećer i mleveni keks skuvajte kao za karamel za oblande.

Dodajte čokoladu i ulje pa promešajte i još par ključa na vatri.

Kada se skuva dodajte mlevene orahe i sok kao i rendanu koru jednog limuma. Na kraju dodajte C vanilin šećer.

Filujte naizmenično kore. Dekoracija po želji.

Naši proizvodi

Doboš posna torta

Koraci pripreme

Kore:
Džem, vodu, ulje i šećer prokuvajte 5 min. Kada se ohladi dodajte 1 kašičicu C sode bikarbone i oštro brašno po potrebi.

Testo će se lepiti, ali ne marite za to nego kada razvlavite posipajte po malo oštro brašno.

Ovo testo podelite na 5 delova, pa kore razvlačite na pek papiru i pecite na poleđinu pleha (20x30) oko 5 min.

Fil:
Vodu, šećer i mleveni keks skuvajte kao za karamel za oblande.

Dodajte čokoladu i ulje pa promešajte i još par ključa na vatri.

Kada se skuva dodajte mlevene orahe i sok kao i rendanu koru jednog limuma. Na kraju dodajte C vanilin šećer.

Filujte naizmenično kore. Dekoracija po želji.

Autor

Olivera

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept