0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
150 g margarina ili maslaca
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
3,5 dl soka od višanja (može i iz kompota)
5 kašika kakaoa
500 ml slatke pavlake
400 g čokolade za kuvanje
očišćene višnje (iz kompota)
nekoliko višanja (za dekoraciju)
Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje i još malo mutite. Dodajte sok iz kompota.
U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo i kakao. Pomešajte sa mokrim sastojcima i lagano promešajte da se smesa ujednači.
Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na temperaturi od 200 stepeni, 25 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.
Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko, da dobijete dve kore.
Fil:
Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte da se čokolada otopi, ali ne sme da vri. Izmešajte i ostavite da se prohladi.
Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje.
Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane, premažite tortu i dekorišite višnjama.
Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje i još malo mutite. Dodajte sok iz kompota.
U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo i kakao. Pomešajte sa mokrim sastojcima i lagano promešajte da se smesa ujednači.
Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na temperaturi od 200 stepeni, 25 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.
Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko, da dobijete dve kore.
Fil:
Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte da se čokolada otopi, ali ne sme da vri. Izmešajte i ostavite da se prohladi.
Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje.
Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane, premažite tortu i dekorišite višnjama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.