burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čokoladna torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

4 jaja

150 g margarina ili maslaca

200 g šećera

300 g brašna

1 kesica praška za pecivo

3,5 dl soka od višanja (može i iz kompota)

5 kašika kakaoa

Za fil:

500 ml slatke pavlake

400 g čokolade za kuvanje

očišćene višnje (iz kompota)

nekoliko višanja (za dekoraciju)

Čokoladna torta sa višnjama

Koraci pripreme

Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje i još malo mutite. Dodajte sok iz kompota.

U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo i kakao. Pomešajte sa mokrim sastojcima i lagano promešajte da se smesa ujednači.

Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na temperaturi od 200 stepeni, 25 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.

Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko, da dobijete dve kore.

Fil:
Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte da se čokolada otopi, ali ne sme da vri. Izmešajte i ostavite da se prohladi.

Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje.

Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane, premažite tortu i dekorišite višnjama.

Naši proizvodi

Čokoladna torta sa višnjama

Koraci pripreme

Margarin umutite sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje i još malo mutite. Dodajte sok iz kompota.

U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo i kakao. Pomešajte sa mokrim sastojcima i lagano promešajte da se smesa ujednači.

Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na temperaturi od 200 stepeni, 25 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.

Pečenu koru malo prohladite izvadite iz obruča i presecite popreko, da dobijete dve kore.

Fil:
Slatku pavlaku malo zagrejte i dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano mešajte da se čokolada otopi, ali ne sme da vri. Izmešajte i ostavite da se prohladi.

Izdvojite manji deo fila i ostavite sa strane za premazivanje. Drugi deo fila (veći) malo izmutite i ravnomerno rasporedite po kori. Rasporedite i očišćene višnje.

Preklopite drugom korom i blago pritisnite. Filom koji ste ostavil sa strane, premažite tortu i dekorišite višnjama.

Autor

Minela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept