0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
90 minuta
Lako se priprema
32
Vreme pripreme:
90 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
32
250 ml mleka
200 ml kisele vode
1 C suvi kvasac
1 kašika soli
1 kašičica secera
oko 750 g brašna
1 jaje za premaz
2 kašike ulja za premaz
oko 100 g kačkavalja
oko 100 g slanine
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac i ostaviti da odstoji 15-tak minuta.
U brašno staviti so, ulje, mlaku vodu i nadošli kvasac.
Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Nadošlo testo podeliti u 2 lopte i svaku razoklagijati u krug i iseći na 16 delova (u krug).
Na svako parče staviti seckanu slaninu i kocku kačkavalja i uviti u kiflu.
Rernu zagrejati na 200 C.
Kiflice ostaviti još 15 minuta da narastu i premazati ih jajetom.
Peku se oko 15-tak minuta.
Vruće kiflice mazati uljem.
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac i ostaviti da odstoji 15-tak minuta.
U brašno staviti so, ulje, mlaku vodu i nadošli kvasac.
Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Nadošlo testo podeliti u 2 lopte i svaku razoklagijati u krug i iseći na 16 delova (u krug).
Na svako parče staviti seckanu slaninu i kocku kačkavalja i uviti u kiflu.
Rernu zagrejati na 200 C.
Kiflice ostaviti još 15 minuta da narastu i premazati ih jajetom.
Peku se oko 15-tak minuta.
Vruće kiflice mazati uljem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.