burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija32

Slane mekane kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
32

Sastojci

250 ml mleka

200 ml kisele vode

1 C suvi kvasac

1 kašika soli

1 kašičica secera

oko 750 g brašna

1 jaje za premaz

2 kašike ulja za premaz

oko 100 g kačkavalja

oko 100 g slanine

Slane mekane kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac i ostaviti da odstoji 15-tak minuta.

U brašno staviti so, ulje, mlaku vodu i nadošli kvasac.

Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.

Nadošlo testo podeliti u 2 lopte i svaku razoklagijati u krug i iseći na 16 delova (u krug).

Na svako parče staviti seckanu slaninu i kocku kačkavalja i uviti u kiflu.

Rernu zagrejati na 200 C.

Kiflice ostaviti još 15 minuta da narastu i premazati ih jajetom.

Peku se oko 15-tak minuta.

Vruće kiflice mazati uljem.

Naši proizvodi

Slane mekane kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac i ostaviti da odstoji 15-tak minuta.

U brašno staviti so, ulje, mlaku vodu i nadošli kvasac.

Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.

Nadošlo testo podeliti u 2 lopte i svaku razoklagijati u krug i iseći na 16 delova (u krug).

Na svako parče staviti seckanu slaninu i kocku kačkavalja i uviti u kiflu.

Rernu zagrejati na 200 C.

Kiflice ostaviti još 15 minuta da narastu i premazati ih jajetom.

Peku se oko 15-tak minuta.

Vruće kiflice mazati uljem.

Autor

Nena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept