0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
2 pleha iz rerne
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 pleha iz rerne
1 kg brašna
1 C suvi kvasac
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
250 ml vode
1/4 margarina
1 jaje
1 kašika ulja
salama po želji za fil
kačkavalj
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odstoji (30-40minuta).
Kada nadođe, podeliti testo na dva dela. Razvući ih oklagijom u krugove (ne previše tanko) i čašom (obične čaše za vodu koju koristite) seći krugove za glavu.
Manjom čašom, npr. za rakiju, seći krugove za njušku.
Od ostatka testa praviti trougliće za uši.
Staviti isečeni krug, pa fil po želji i odozgo još jedan krug, kao sendvič.
Potom stavljati njušku i uši.
Premazati jajetom i peći dok ne porumene.
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odstoji (30-40minuta).
Kada nadođe, podeliti testo na dva dela. Razvući ih oklagijom u krugove (ne previše tanko) i čašom (obične čaše za vodu koju koristite) seći krugove za glavu.
Manjom čašom, npr. za rakiju, seći krugove za njušku.
Od ostatka testa praviti trougliće za uši.
Staviti isečeni krug, pa fil po želji i odozgo još jedan krug, kao sendvič.
Potom stavljati njušku i uši.
Premazati jajetom i peći dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.