burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Posne paštetice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo:

150 ml vode

50 ml ulja

1/2 kesice C suvog kvasca

1 kašičica sirćeta

1/2 kašičice šećera

1 kašičica soli

125 g posnog margarina

po potrebi belo brašno

Za premazivanje:

3 kašike vode sobne temperature

1 prstohvat C sode bikarbone

Za posipanje:

malo susama

Posne paštetice

Koraci pripreme

U vodu sobne temperature staviti C suvi kvasac, šećer i kašiku brašna.

Kroz desetak minuta dodati ulje, sirće, so i zamesiti glatko testo. Razvući ga u obliku pravougaonika i premazati omekšalim margarinom.

Levu stranu testa preklopiti do polovine testa, desnu stranu preko leve (ili ga preklopiti na drugi način).

Ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Postupak ponoviti 2 puta.

Testo između razvlačenja nije potrebno držati u frižideru.

Testu odseći ivice, a onda na kvadrate ili oblike željene veličin, a možete ih puniti bilo kojim nadevom.

Paštetice premazati rastvorenom C sodom bikarbonom, posuti susamom i peći na 180 C.

Naši proizvodi

Posne paštetice

Koraci pripreme

U vodu sobne temperature staviti C suvi kvasac, šećer i kašiku brašna.

Kroz desetak minuta dodati ulje, sirće, so i zamesiti glatko testo. Razvući ga u obliku pravougaonika i premazati omekšalim margarinom.

Levu stranu testa preklopiti do polovine testa, desnu stranu preko leve (ili ga preklopiti na drugi način).

Ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Postupak ponoviti 2 puta.

Testo između razvlačenja nije potrebno držati u frižideru.

Testu odseći ivice, a onda na kvadrate ili oblike željene veličin, a možete ih puniti bilo kojim nadevom.

Paštetice premazati rastvorenom C sodom bikarbonom, posuti susamom i peći na 180 C.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept