burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4-6

Posna pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4-6

Sastojci

500 g brašna

250 ml vode

1 kašika C Suvog kvasca

1/2 kašičice šećera

1 kašičica soli

1 kašika ulja

1 kesica C praška za pecivo

Za premazivanje:

200 g posnog margarina

seme po želji

Posna pogača

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.

Umešeno testo staviti da odstoji 30 min.

Kada je testo nadošlo razviti ga na dasku u krug (što tanje to bolje). Razvijenu koru premazati istopljenim margarinom 100 g.

Testo iseći na 18 delova kao za picu ali krug ostaje ceo. Zatim svaki isečeni deo preklapamo jedan preko drugog.

Testo treba da odstoji 10 min, zatim razvijemo testo u krug i isečemo na 18 delova svaki deo malo zasečemo pa vrh provučemo kroz zasečeni deo i ređati u tepsiju koju smo premazali margarinom, pa vrh testa malo uvijemo unutra.

Od ostataka testa praviti kiflice koje sečemo na pola pa stavljati izmedju trouglova.

Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati vodom, posuti semenkama po želji i peći na 180 C oko 30 min.

Ispečenu pogaču premazati sa istopljenim margarinom (100 g).

Naši proizvodi

Posna pogača

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.

Umešeno testo staviti da odstoji 30 min.

Kada je testo nadošlo razviti ga na dasku u krug (što tanje to bolje). Razvijenu koru premazati istopljenim margarinom 100 g.

Testo iseći na 18 delova kao za picu ali krug ostaje ceo. Zatim svaki isečeni deo preklapamo jedan preko drugog.

Testo treba da odstoji 10 min, zatim razvijemo testo u krug i isečemo na 18 delova svaki deo malo zasečemo pa vrh provučemo kroz zasečeni deo i ređati u tepsiju koju smo premazali margarinom, pa vrh testa malo uvijemo unutra.

Od ostataka testa praviti kiflice koje sečemo na pola pa stavljati izmedju trouglova.

Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati vodom, posuti semenkama po želji i peći na 180 C oko 30 min.

Ispečenu pogaču premazati sa istopljenim margarinom (100 g).

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept