0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1/2 kg brašna
2 jaja
150 ml ulja
1 kašičica soli
malo šećera
1/2 kesice C prašak za pecivo
250 ml toplog mleka
40 g svežeg kvasca
100 g šunke
150 g rendanog sira (po želji, trapist, kačkavalj...)
U toplo mleko (100 ml) staviti kvasac, malo šećera i ostaviti da se ukiseli.
Sipati brašno u činiju, C prašak za pecivo, umešati so i preostalo mleko. Postepeno dodavati ulje i mešati dok testo ne postane glatko i nelepljivo.
Po potrebi dodati još malo brašna. Pokriti i ostaviti da nadođe oko sat vremena.
Zatim ga kratko izmešati na pobrašnjenoj dasci i podeliti na 10 delova.
Svaki deo oblikovati u pravougaonik (blago istanjiti sa oklagijom) koji isečemo na tri pramena, oko 2 cm.
Na svaki pramen staviti 1/2 kriške šunke i zapletemo pramenove.
Pletenice posuti sirom i staviti na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da još nadođu 10 minuta.
Peći na 200°C, oko 30 min da dobiju zlatno braon boju.
U toplo mleko (100 ml) staviti kvasac, malo šećera i ostaviti da se ukiseli.
Sipati brašno u činiju, C prašak za pecivo, umešati so i preostalo mleko. Postepeno dodavati ulje i mešati dok testo ne postane glatko i nelepljivo.
Po potrebi dodati još malo brašna. Pokriti i ostaviti da nadođe oko sat vremena.
Zatim ga kratko izmešati na pobrašnjenoj dasci i podeliti na 10 delova.
Svaki deo oblikovati u pravougaonik (blago istanjiti sa oklagijom) koji isečemo na tri pramena, oko 2 cm.
Na svaki pramen staviti 1/2 kriške šunke i zapletemo pramenove.
Pletenice posuti sirom i staviti na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da još nadođu 10 minuta.
Peći na 200°C, oko 30 min da dobiju zlatno braon boju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.