burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Pitice sa pečurkama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

500 g tankih kora za pitu

1 suvi kvasac C

400 ml voda

1 ravna kašičica soli

1 kašičica šećera

17 punih kašika brašna

300 g pečurke

1 manji praziluk

200 ml ulja

1 kašičica smeše začina iz bašte

1/2 kašičice bibera

Pitice sa pečurkama

Koraci pripreme

Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone.

Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati smešu začina iz bašte i bibera. Skloniti sa vatre i ohladiti.

U mlaku vodu isipati kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.

Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru, a onda smotati koru u rolat, a rolat u krug.

Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.

Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).

Naši proizvodi

Pitice sa pečurkama

Koraci pripreme

Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone.

Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati smešu začina iz bašte i bibera. Skloniti sa vatre i ohladiti.

U mlaku vodu isipati kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.

Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru, a onda smotati koru u rolat, a rolat u krug.

Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.

Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept