0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
9
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
9
250 ml mlake vode
500 g brašna tip 400
malo soli
1 kašičica šećera
1/2 leisce C suvog kvasca
50 ml ulja
300 g sira
5 komada jaja
naseckani praziluk
1/2 kesice C praška za pecivo
Priprema testa:
Zamesiti srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostaviti da odstoji. Za to vreme pripremiti fil od jaja, sira i zeleniša u količini koja vama odgovara. U tanjiriću otopiti 4 kašike masti ili spremiti ulje.
Priprema kora:
Podeliti testo na 9 jufkice. Svaku jufkicu razvući u veličini malog tanjira. Prvo spojiti 3 razvučene jufkice, a između mazati mast ili ulje, na zadnju ne mazati. Zatim spojiti i preostale 6 jufkice po 2. Svaka od tih spojenih razvučenih jufkica će biti jedna kora.
Razvlačenje kora:
Uzmemo testo kod koje smo spojili 3 jufkice. Stavimo malo brašna i sukaljkom razvlačimo testo da bude tanko, malo veće od veličine pleha. Prebacimo ga na pleh, pouljimo i stavimo fil. Ponovite postupak još dva puta, ali da je veličina razvučenog testa kao pleh.
Na poslednju koru ne stavljati fil nego pouljiti i spojiti ivice sa prvom korom.
Priprema testa:
Zamesiti srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostaviti da odstoji. Za to vreme pripremiti fil od jaja, sira i zeleniša u količini koja vama odgovara. U tanjiriću otopiti 4 kašike masti ili spremiti ulje.
Priprema kora:
Podeliti testo na 9 jufkice. Svaku jufkicu razvući u veličini malog tanjira. Prvo spojiti 3 razvučene jufkice, a između mazati mast ili ulje, na zadnju ne mazati. Zatim spojiti i preostale 6 jufkice po 2. Svaka od tih spojenih razvučenih jufkica će biti jedna kora.
Razvlačenje kora:
Uzmemo testo kod koje smo spojili 3 jufkice. Stavimo malo brašna i sukaljkom razvlačimo testo da bude tanko, malo veće od veličine pleha. Prebacimo ga na pleh, pouljimo i stavimo fil. Ponovite postupak još dva puta, ali da je veličina razvučenog testa kao pleh.
Na poslednju koru ne stavljati fil nego pouljiti i spojiti ivice sa prvom korom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.