burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija9

Nanina sukana pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
9

Sastojci

250 ml mlake vode

500 g brašna tip 400

malo soli

1 kašičica šećera

1/2 leisce C suvog kvasca

50 ml ulja

Fil:

300 g sira

5 komada jaja

naseckani praziluk

1/2 kesice C praška za pecivo

Nanina sukana pita

Koraci pripreme

Priprema testa:
Zamesiti srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostaviti da odstoji. Za to vreme pripremiti fil od jaja, sira i zeleniša u količini koja vama odgovara. U tanjiriću otopiti 4 kašike masti ili spremiti ulje.

Priprema kora:
Podeliti testo na 9 jufkice. Svaku jufkicu razvući u veličini malog tanjira. Prvo spojiti 3 razvučene jufkice, a između mazati mast ili ulje, na zadnju ne mazati. Zatim spojiti i preostale 6 jufkice po 2. Svaka od tih spojenih razvučenih jufkica će biti jedna kora.

Razvlačenje kora:
Uzmemo testo kod koje smo spojili 3 jufkice. Stavimo malo brašna i sukaljkom razvlačimo testo da bude tanko, malo veće od veličine pleha. Prebacimo ga na pleh, pouljimo i stavimo fil. Ponovite postupak još dva puta, ali da je veličina razvučenog testa kao pleh.

Na poslednju koru ne stavljati fil nego pouljiti i spojiti ivice sa prvom korom.

Naši proizvodi

Nanina sukana pita

Koraci pripreme

Priprema testa:
Zamesiti srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka, ostaviti da odstoji. Za to vreme pripremiti fil od jaja, sira i zeleniša u količini koja vama odgovara. U tanjiriću otopiti 4 kašike masti ili spremiti ulje.

Priprema kora:
Podeliti testo na 9 jufkice. Svaku jufkicu razvući u veličini malog tanjira. Prvo spojiti 3 razvučene jufkice, a između mazati mast ili ulje, na zadnju ne mazati. Zatim spojiti i preostale 6 jufkice po 2. Svaka od tih spojenih razvučenih jufkica će biti jedna kora.

Razvlačenje kora:
Uzmemo testo kod koje smo spojili 3 jufkice. Stavimo malo brašna i sukaljkom razvlačimo testo da bude tanko, malo veće od veličine pleha. Prebacimo ga na pleh, pouljimo i stavimo fil. Ponovite postupak još dva puta, ali da je veličina razvučenog testa kao pleh.

Na poslednju koru ne stavljati fil nego pouljiti i spojiti ivice sa prvom korom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept