0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
120 minuta
Zahteva određeno umeće
Za 5 osoba.
Vreme pripreme:
120 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
Za 5 osoba.
1 kvasac
1 C prašak za pecivo
500 ml mlakog mleka
3 kašike šećera
1 kašika soli
1 jaje
200 ml ulja
malo više od 1 kg mekog brašna
U malo mlakog mleka rastopiti svež kvasac staviti šećer i so. Ostaviti da nadođe desetak minuta.
C prašak za pecivo i brašno pomešati, dodati kvasac sa mlekom, jaje, ostatatak mleka. Umesiti testo da ne bude pretvrdo.
Ostaviti testo na toplom da nadodje 45 minuta do 1h.
Podeliti nado[lo testo na 5 (ako želite sitnije kiflice onda 6) jufki ostaviti ih 15 minuta da nadođu.
Razvijati jufke i oblikovati kiflice. Možete uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
Stavljati u podmazan pleh i ostaviti ih 30 minua. Premazati umućenim jajetom.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
U malo mlakog mleka rastopiti svež kvasac staviti šećer i so. Ostaviti da nadođe desetak minuta.
C prašak za pecivo i brašno pomešati, dodati kvasac sa mlekom, jaje, ostatatak mleka. Umesiti testo da ne bude pretvrdo.
Ostaviti testo na toplom da nadodje 45 minuta do 1h.
Podeliti nado[lo testo na 5 (ako želite sitnije kiflice onda 6) jufki ostaviti ih 15 minuta da nadođu.
Razvijati jufke i oblikovati kiflice. Možete uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
Stavljati u podmazan pleh i ostaviti ih 30 minua. Premazati umućenim jajetom.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.