burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Leopard pogačice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

200 ml mleka

1 dl vode

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

3 kašike ulja

500 g brašna

Za premaz pogačica:

1,5 dl vode

1 kašičica C suvog kvasca

1/2 kašičice šećera

1/2 kašičice soli

1 kašika ulja

100 g pirinčanog brašna

Leopard pogačice

Koraci pripreme

U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da malo odstoji.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova i od svakog dela oblikovati lopticu, staviti na pleh obložen papirom ili podmazanu tepsiju Ostaviti da odstoje oko 10 minuta, pa premazati premazom.

Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno.

Pogačice posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom.

Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.

Naši proizvodi

Leopard pogačice

Koraci pripreme

U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac pa dodati so, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da malo odstoji.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 10 delova i od svakog dela oblikovati lopticu, staviti na pleh obložen papirom ili podmazanu tepsiju Ostaviti da odstoje oko 10 minuta, pa premazati premazom.

Za to vreme napraviti premaz. U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno.

Pogačice posle stajanja od desetak minuta premazati ovom sjedinjenom smesom.

Ostaviti da stoje još desetak minuta i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko trideset minuta.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept