burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Kuglof pita sa spanaćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

8 komada listova kora za pitu

4 komada jaja

1 kašičica sitne morske soli

1 kesica C Praška za pecivo

100 ml maslinovog ulja

100 g C Griza pšeničnog

200 ml jogurta

6 komada briketa zamrznutog spanaća

Kuglof pita sa spanaćem

Koraci pripreme

U silikonski kalup za kuglof stavite dve kore ali tako da prelaze ivice. Stavite kalup na pleh od rerne i uključite da se rerna zagreje na 200 C stepeni, dok pravite pitu.

Za fil u odgovarajuću posudu izlomite jaja, dodajte sitnu morsku so, prašak za pecivo i maslinovo ulje. Sve ovo ručno umutite u homogenu smesu.

Dodajte pšenični griz i promešajte.

Sada u ovu smesu sipajte jogurt i sve dobro ujednačite.

Zamrznute brikete spanaća prelite sa malo vode i ostavite par minuta da malo otpuste, ali da vam ipak ostanu i komadi.

Svaku koru malo zgužvajte i umočite u smesu od jaja, jogurta i griza. Složite ih u već pripremljen kalup za kuglof.

U sredinu svake kore ubacite po jedan briket, 6 komada, sa razmakom. Prelijte ih sa malo smese pa zatvorite korama, koje ste ostavili preko kalupa.

U ostatak smese dodajte spanać, koji ste pomoću cediljke ocedili od viška vode. Izmešajte i ovim prelijte kuglof - pitu. Nožem malo probušite kore i povucite prema gore, da sve lepo legne.

Ovako pripremljen slani kuglof stavite u zagrejanu rernu, smanjite temperaturu na 170 C stepeni, sa toplim vazduhom, i pecite oko 60 minuta.

Pita - kuglof je gotova kada se odvoji od ivica i lepo porumeni.

Izvadite je iz rerne, stavite veliki tanjir preko i prevrnite. Skinite kalup i ostavite pokrivenu da se ohladi.

Kuglof - pitu isecite i poslužite uz jogurt ili po želji.

Naši proizvodi

Kuglof pita sa spanaćem

Koraci pripreme

U silikonski kalup za kuglof stavite dve kore ali tako da prelaze ivice. Stavite kalup na pleh od rerne i uključite da se rerna zagreje na 200 C stepeni, dok pravite pitu.

Za fil u odgovarajuću posudu izlomite jaja, dodajte sitnu morsku so, prašak za pecivo i maslinovo ulje. Sve ovo ručno umutite u homogenu smesu.

Dodajte pšenični griz i promešajte.

Sada u ovu smesu sipajte jogurt i sve dobro ujednačite.

Zamrznute brikete spanaća prelite sa malo vode i ostavite par minuta da malo otpuste, ali da vam ipak ostanu i komadi.

Svaku koru malo zgužvajte i umočite u smesu od jaja, jogurta i griza. Složite ih u već pripremljen kalup za kuglof.

U sredinu svake kore ubacite po jedan briket, 6 komada, sa razmakom. Prelijte ih sa malo smese pa zatvorite korama, koje ste ostavili preko kalupa.

U ostatak smese dodajte spanać, koji ste pomoću cediljke ocedili od viška vode. Izmešajte i ovim prelijte kuglof - pitu. Nožem malo probušite kore i povucite prema gore, da sve lepo legne.

Ovako pripremljen slani kuglof stavite u zagrejanu rernu, smanjite temperaturu na 170 C stepeni, sa toplim vazduhom, i pecite oko 60 minuta.

Pita - kuglof je gotova kada se odvoji od ivica i lepo porumeni.

Izvadite je iz rerne, stavite veliki tanjir preko i prevrnite. Skinite kalup i ostavite pokrivenu da se ohladi.

Kuglof - pitu isecite i poslužite uz jogurt ili po želji.

Autor

Blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept