0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
120 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
120 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
250 ml mlakog mleka
150 ml mlake vode
1 C suvi kvasac
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
100 g ajvara
2 kašike ulja
oko 800 g brašna
50 g margarina
1 žumance
50 g susama
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, ulje, posoliti i zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rastanjiti oklagijom u veliki krug te iseći na trouglove.
Na sredini svakog trougla staviti kašičicu ajvara, uviti u kiflice, premazati žumancetom i odozgo posipati susamom.
Poređati u margarinom podmazan pleh. Ostaviti da odstoje 15 minuta.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30 minuta.
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.
U dublju posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, ulje, posoliti i zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rastanjiti oklagijom u veliki krug te iseći na trouglove.
Na sredini svakog trougla staviti kašičicu ajvara, uviti u kiflice, premazati žumancetom i odozgo posipati susamom.
Poređati u margarinom podmazan pleh. Ostaviti da odstoje 15 minuta.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.