0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
100 ml mleka
100 g jogurta
100 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica C suvog pekarskog kvasca
600 g brašna
C suvi pekarski kvasac usuti u mlako mleko, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U odgovarajuću posudu usuti nadošli kvasac, dodati mlaku vodu, jogurt, ulje, posoliti, pa postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti, formirati oblik valjka i staviti u kalup obložen pek-papirom.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste (oko 30 minuta).
Testo zarezati oštrim nožem na nekoliko mesta, premazati vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Pečen hleb izvaditi iz rerne. Hleb izručiti iz kalupa i uviti u čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se prohladi.
Hleb seći na kriške i poslužiti.
C suvi pekarski kvasac usuti u mlako mleko, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U odgovarajuću posudu usuti nadošli kvasac, dodati mlaku vodu, jogurt, ulje, posoliti, pa postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti, formirati oblik valjka i staviti u kalup obložen pek-papirom.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste (oko 30 minuta).
Testo zarezati oštrim nožem na nekoliko mesta, premazati vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Pečen hleb izvaditi iz rerne. Hleb izručiti iz kalupa i uviti u čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se prohladi.
Hleb seći na kriške i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.