burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Domaći hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

100 ml mleka

100 g jogurta

100 ml vode

50 ml ulja

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 kesica C suvog pekarskog kvasca

600 g brašna

Domaći hleb

Koraci pripreme

C suvi pekarski kvasac usuti u mlako mleko, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U odgovarajuću posudu usuti nadošli kvasac, dodati mlaku vodu, jogurt, ulje, posoliti, pa postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti, formirati oblik valjka i staviti u kalup obložen pek-papirom.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste (oko 30 minuta).

Testo zarezati oštrim nožem na nekoliko mesta, premazati vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Pečen hleb izvaditi iz rerne. Hleb izručiti iz kalupa i uviti u čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se prohladi.

Hleb seći na kriške i poslužiti.

Naši proizvodi

Domaći hleb

Koraci pripreme

C suvi pekarski kvasac usuti u mlako mleko, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U odgovarajuću posudu usuti nadošli kvasac, dodati mlaku vodu, jogurt, ulje, posoliti, pa postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti, formirati oblik valjka i staviti u kalup obložen pek-papirom.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste (oko 30 minuta).

Testo zarezati oštrim nožem na nekoliko mesta, premazati vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Pečen hleb izvaditi iz rerne. Hleb izručiti iz kalupa i uviti u čistu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se prohladi.

Hleb seći na kriške i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept