burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Voćne oblandice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1/2 kg šećera

sok od 4 pomorandže

sok od 1 limuna

1 kg jabuka, ali kiselih

malo narendane kore pomorandže

250 g mlevenih badema

2 lista C oblande

Voćne oblandice

Koraci pripreme

Staviti šećer, sok od pomorandže i limuna da se kuva.

U međuvremenu oprati jabuke, očistiti i izrendati. Potom ih ostaviti malo da se ocede.

Kada je šećer pola kuvan, dodati isceđene jabuke i kuvati dok se smesa ne zgusne. U to dodati koru od pomorandže i mlevene bademe.

Kada se smesa ohladi namazati je preko lista oblande, pa prekriti drugim listom.

Potom odložiti na hladno mesto.

Naši proizvodi

Voćne oblandice

Koraci pripreme

Staviti šećer, sok od pomorandže i limuna da se kuva.

U međuvremenu oprati jabuke, očistiti i izrendati. Potom ih ostaviti malo da se ocede.

Kada je šećer pola kuvan, dodati isceđene jabuke i kuvati dok se smesa ne zgusne. U to dodati koru od pomorandže i mlevene bademe.

Kada se smesa ohladi namazati je preko lista oblande, pa prekriti drugim listom.

Potom odložiti na hladno mesto.

Autor

Vetica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept