0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1/2 kg šećera
sok od 4 pomorandže
sok od 1 limuna
1 kg jabuka, ali kiselih
malo narendane kore pomorandže
250 g mlevenih badema
2 lista C oblande
Staviti šećer, sok od pomorandže i limuna da se kuva.
U međuvremenu oprati jabuke, očistiti i izrendati. Potom ih ostaviti malo da se ocede.
Kada je šećer pola kuvan, dodati isceđene jabuke i kuvati dok se smesa ne zgusne. U to dodati koru od pomorandže i mlevene bademe.
Kada se smesa ohladi namazati je preko lista oblande, pa prekriti drugim listom.
Potom odložiti na hladno mesto.
Staviti šećer, sok od pomorandže i limuna da se kuva.
U međuvremenu oprati jabuke, očistiti i izrendati. Potom ih ostaviti malo da se ocede.
Kada je šećer pola kuvan, dodati isceđene jabuke i kuvati dok se smesa ne zgusne. U to dodati koru od pomorandže i mlevene bademe.
Kada se smesa ohladi namazati je preko lista oblande, pa prekriti drugim listom.
Potom odložiti na hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.