0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 l mleka
1 kg šećera
400 g oraha
200 g suvog grožđa
sok od jednog limuna
1 pakovanje C Oblandi
Šećeer i mleko staviti da provri, a potom kuvati oko 2 sata na tihoj vatri, kada dobije karamel boju, dodati oko 400 g mlevenih oraha 200 g suvog grožđa i iscediti sok od jednog limuna. Sve to prokuvati jos 2-3 minuta da se fil zgusne.
Filovati na strani gde su kocke sa udubljenjima na obladi. petu oblandu ne filujemo, već pritisnemo nekim teškim predmetom i ostavimo da odstoji preko noći da se oblanda dobro stegne.
Sutradan oblandu seći na kocke ili štangle.
Šećeer i mleko staviti da provri, a potom kuvati oko 2 sata na tihoj vatri, kada dobije karamel boju, dodati oko 400 g mlevenih oraha 200 g suvog grožđa i iscediti sok od jednog limuna. Sve to prokuvati jos 2-3 minuta da se fil zgusne.
Filovati na strani gde su kocke sa udubljenjima na obladi. petu oblandu ne filujemo, već pritisnemo nekim teškim predmetom i ostavimo da odstoji preko noći da se oblanda dobro stegne.
Sutradan oblandu seći na kocke ili štangle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.