0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
1 l mleka
800 g šećera
125 g margarina
C oblande
U šerpu sipati mleko, šećer i margarin.
Staviti na tihu vatru da se kuva, najmanje sat vremena, dok se ne dobije karamel fil.
Kada je fil gotov malo ga prohladiti 5-10 minuta i filovati C oblande.
Na zadnju oblandu odozgo staviti teret i ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
Sutradan seći po želji.
U šerpu sipati mleko, šećer i margarin.
Staviti na tihu vatru da se kuva, najmanje sat vremena, dok se ne dobije karamel fil.
Kada je fil gotov malo ga prohladiti 5-10 minuta i filovati C oblande.
Na zadnju oblandu odozgo staviti teret i ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
Sutradan seći po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.