0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
400 g suvih smokvi
200 g kristal šećera
150 ml mleka (voda ako je post)
150 g margarina
oko 250-300 g keksa
2 lista C oblande (veliki list)
100 g čokolade (crne ili bele) za glazuru
malo ulja i mleka
Na vatru staviti mleko (ili vodu), šećer, i margarin da se otopi.
Tome dodati samlevene ili sitno seckane smokve i ostaviti da malo prokuva.
Zatim skloniti sa vatre i dodati 250 g keksa, pa ako je malo ređe dodati ostatak keksa i promešati.
Gustina može da varira od suvoće keksa i koliko su suve smokve bile sočne. Dodate prvo tih 250 g keksa pa promešate i ako je potrebno dodate još malo keksa, pa prohladite.
Naneti ceo fil na rebrastu stranu oblande i poklopiti sa drugom rebrastom stranom oblande.
Za glazuru otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i preliti kolač.
Na vatru staviti mleko (ili vodu), šećer, i margarin da se otopi.
Tome dodati samlevene ili sitno seckane smokve i ostaviti da malo prokuva.
Zatim skloniti sa vatre i dodati 250 g keksa, pa ako je malo ređe dodati ostatak keksa i promešati.
Gustina može da varira od suvoće keksa i koliko su suve smokve bile sočne. Dodate prvo tih 250 g keksa pa promešate i ako je potrebno dodate još malo keksa, pa prohladite.
Naneti ceo fil na rebrastu stranu oblande i poklopiti sa drugom rebrastom stranom oblande.
Za glazuru otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i preliti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.