burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Slana oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 C oblanda

1 kantica (700g) kisele pavlake

200 g sitnog sira

3 kuvana jajeta

150 g kiselih krastavčića

50 g pečenog susama

200 g šunke

1 čaša (180g) kisele pavlake

Slana oblanda

Koraci pripreme

Izmešati pavlaku i sir. Kuvana jaja izrendati ili sitno iseći. Krastavčiće iseći uzduž i tanko.

Prvi list oblande premazati filom (mešavinom pavlake i sira), posuti susamom (polovinom ukupne količine). Drugi list premazati filom sa obe strane.

Prvo premazati jednu stranu, staviti je preko susama pa premazati i odozgo. Poređati listove šunke. Preko treći list oblande premazan filom sa obe strane.

Zatim poređati krastavčiće pa staviti četvrti list oblande premazan filom sa obe strane pa jaja i peti list premazan samo sa donje strane.

Odozgo premazati pavlakom (180 g) i staviti preostali susam.

Ostaviti da odstoji nekoliko sati, iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Slana oblanda

Koraci pripreme

Izmešati pavlaku i sir. Kuvana jaja izrendati ili sitno iseći. Krastavčiće iseći uzduž i tanko.

Prvi list oblande premazati filom (mešavinom pavlake i sira), posuti susamom (polovinom ukupne količine). Drugi list premazati filom sa obe strane.

Prvo premazati jednu stranu, staviti je preko susama pa premazati i odozgo. Poređati listove šunke. Preko treći list oblande premazan filom sa obe strane.

Zatim poređati krastavčiće pa staviti četvrti list oblande premazan filom sa obe strane pa jaja i peti list premazan samo sa donje strane.

Odozgo premazati pavlakom (180 g) i staviti preostali susam.

Ostaviti da odstoji nekoliko sati, iseći i poslužiti.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept