burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6-8

Slana (bolonjeze) oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6-8

Sastojci

1 pakovanje C oblande

1 kesica špageti smeše za bolonjeze

3-4 kašike kisele pavlake

300 g šunke

1 kesica origana

Za bešamel:

300 ml mleka

20 g maslaca

20 g brašna

so, biber po želji

Slana (bolonjeze) oblanda

Koraci pripreme

Promešati sadržaj kesice mešavine za bolonjeze sa 200 ml vode (da bi bilo gušće) i staviti da prokuva.

Zatim dodati 3-4 kašike kisele pavlake i promešati.

Kada se malo prohladi, ne skroz, mazati na list C oblande i preko toga narendati malo šunke i posuti dodatno origana i bibera, po ukusu.

Zatim opet list oblande, pa fil i šunka, pa list oblande, pa fil i šunka, pa list oblande.

Preko poslednjeg lista mažemo topao bešamel sos, koji pripremamo tako što rastopimo maslac, dodamo brašno, pa zatim mleko (po malo, mešajući neprestano), so i biber.

Ohladiti dobro, iseći i servirati.

Naši proizvodi

Slana (bolonjeze) oblanda

Koraci pripreme

Promešati sadržaj kesice mešavine za bolonjeze sa 200 ml vode (da bi bilo gušće) i staviti da prokuva.

Zatim dodati 3-4 kašike kisele pavlake i promešati.

Kada se malo prohladi, ne skroz, mazati na list C oblande i preko toga narendati malo šunke i posuti dodatno origana i bibera, po ukusu.

Zatim opet list oblande, pa fil i šunka, pa list oblande, pa fil i šunka, pa list oblande.

Preko poslednjeg lista mažemo topao bešamel sos, koji pripremamo tako što rastopimo maslac, dodamo brašno, pa zatim mleko (po malo, mešajući neprestano), so i biber.

Ohladiti dobro, iseći i servirati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept