0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
2 lista C oblande
6 belanaca
28 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
6 žumanaca
100 g čokolade za kuvanje
200 g maslaca
Za jednu koru:
3 belanca i 9 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Mutite tako što odmah polako u belanca sipate šećer neprestano muteći mikserom najvećom brzinom.
Kada se belanca umute dodavati 100 g mlevenih oraha lagano ručno mešajući.
Rasporediti smesu na list oblatne sa grube strane. Oblanda treba da je na ravnom plehu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerrne.
Čim se ispeče, koru preseći na dva dela.
Ponoviti postupak i sa drugom korom tako da se dobiju 4 kore.
Fil:
Dobro umutiti žumanca i šećer, da udvostruči masu i dobiju svetlo žutu boju, pa staviti na paru da se kuva. Dodati čokoladu i kuvati desetak minuta sve zajedno na pari uz često mešanje.
Kada se ohladi sjediniti sa penasto umućenim maslacem. Ostaviti neko vreme u frižider da se fil stegne.
Filovati tako da dole bude oblanda, poslednju koru obrnuti tako da oblanda bude gore ako želite staviti glazuru. Ako ne, ređati sve kore na isti način, ostaviti malo fila za gornji poslednji sloj i kolač posuti mlevenim orasima.
Za jednu koru:
3 belanca i 9 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Mutite tako što odmah polako u belanca sipate šećer neprestano muteći mikserom najvećom brzinom.
Kada se belanca umute dodavati 100 g mlevenih oraha lagano ručno mešajući.
Rasporediti smesu na list oblatne sa grube strane. Oblanda treba da je na ravnom plehu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerrne.
Čim se ispeče, koru preseći na dva dela.
Ponoviti postupak i sa drugom korom tako da se dobiju 4 kore.
Fil:
Dobro umutiti žumanca i šećer, da udvostruči masu i dobiju svetlo žutu boju, pa staviti na paru da se kuva. Dodati čokoladu i kuvati desetak minuta sve zajedno na pari uz često mešanje.
Kada se ohladi sjediniti sa penasto umućenim maslacem. Ostaviti neko vreme u frižider da se fil stegne.
Filovati tako da dole bude oblanda, poslednju koru obrnuti tako da oblanda bude gore ako želite staviti glazuru. Ako ne, ređati sve kore na isti način, ostaviti malo fila za gornji poslednji sloj i kolač posuti mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.