0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 lista C oblande
500 g rendane šargarepe
100 g seckanih oraha
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike ruma
100 g crne čokolade
75 g putera ili margarina
25 ml ulja
Šargarepu operite, oljuštite, izrendajte i pomešajte sa šećerom, pa stavite da se kuva u šerpi.
Smesu mešajte dok šargarepa ne omekša i ne postane gusta, te dodajte seckane orahe i C vanilin šećer i sklonite sa šporeta.
Prohlađenoj smesi dodajte rum i filujte oblande.
Za glazuru rastopite čokoladu, puter ili margarin i ulje.
Prohlađenom glazurom premažite oblande.
Šargarepu operite, oljuštite, izrendajte i pomešajte sa šećerom, pa stavite da se kuva u šerpi.
Smesu mešajte dok šargarepa ne omekša i ne postane gusta, te dodajte seckane orahe i C vanilin šećer i sklonite sa šporeta.
Prohlađenoj smesi dodajte rum i filujte oblande.
Za glazuru rastopite čokoladu, puter ili margarin i ulje.
Prohlađenom glazurom premažite oblande.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.