0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
300 ml mleka
300 g šećera
250 g maslaca ili margarina
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
1 pakovanje C oblandi
Mleko i šećer stavite da provri. Smanjiti na najnižu temeraturu, dodajte maslac i mešajući otopite.
Skloniti sa ringle i dodati orahe i keks, C vanilin šećer. Podeliti na dva jednaka dela, u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
Da bi oblanda bila fino hrskava, prohlađenim filom filovati C oblande, ne vrelim, ali ne ni hladnim.
Fulujte naizmenično, tamni pa svetli fil.
Na oblandu stavite neki teži predmet/knjigu i ostavite je da prenoći na hladnom.
Kad se dobro stegne i ohladi secite skalpelom na željeni oblik.
Mleko i šećer stavite da provri. Smanjiti na najnižu temeraturu, dodajte maslac i mešajući otopite.
Skloniti sa ringle i dodati orahe i keks, C vanilin šećer. Podeliti na dva jednaka dela, u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
Da bi oblanda bila fino hrskava, prohlađenim filom filovati C oblande, ne vrelim, ali ne ni hladnim.
Fulujte naizmenično, tamni pa svetli fil.
Na oblandu stavite neki teži predmet/knjigu i ostavite je da prenoći na hladnom.
Kad se dobro stegne i ohladi secite skalpelom na željeni oblik.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.