burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Šarena posna oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 list C oblande

400 g šećera

100 ml vode

200 g seckanih žele bombona

2 kesice posnog želatina (agar-agar)

Šarena posna oblanda

Koraci pripreme

Raznobojne žele bombone sitno iseckati. Šećer i vodu staviti na umerenu vatru i ušpinovati (neka se kuva oko pet minuta).

Ušpinovanu smesu usuti u dublji plastični sud. U međuvremenu, dok se šećer i voda špinuju, 2 kesice želatina rastvoriti u 50 ml mlake vode i ostaviti da nabubri.

Nabubreli želatin uliti u špinovani šećer i mutiti oko 15 minuta da masa dobije na gustini.

List oblande podeliti na dva jednaka dela. Prvu polovinu posuti sitno seckanim žele bombonama.

Zatim preko njih rasporediti umućenu smesu i preklopiti drugim listom oblande.

Sve pokriti čistom kuhinjskom krpom, a preko staviti neki teži predmet i ostaviti nekoliko sati da se dobro stegnu.

Seži na štangle i služiti.

Naši proizvodi

Šarena posna oblanda

Koraci pripreme

Raznobojne žele bombone sitno iseckati. Šećer i vodu staviti na umerenu vatru i ušpinovati (neka se kuva oko pet minuta).

Ušpinovanu smesu usuti u dublji plastični sud. U međuvremenu, dok se šećer i voda špinuju, 2 kesice želatina rastvoriti u 50 ml mlake vode i ostaviti da nabubri.

Nabubreli želatin uliti u špinovani šećer i mutiti oko 15 minuta da masa dobije na gustini.

List oblande podeliti na dva jednaka dela. Prvu polovinu posuti sitno seckanim žele bombonama.

Zatim preko njih rasporediti umućenu smesu i preklopiti drugim listom oblande.

Sve pokriti čistom kuhinjskom krpom, a preko staviti neki teži predmet i ostaviti nekoliko sati da se dobro stegnu.

Seži na štangle i služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept