0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30 komada
300 ml mleka
200 g šećera
250 g margarina
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
100 g čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
1 pakovanje C oblandi
U šerpu sipajte mleko, šećer, i margarin pa stavite na šporet i zagrevajte, na srednje jako, sve dok se šećer i margarin ne otope. Kada proključa odmah skinite sa ringle.
Umešajte mleveni keks i orahe i dobro izmešajte. Podelite smesu na 2 jednaka dela.
U manjoj šerpici otopite čokoladu (možete i na pari ili u mikrotalasnoj) pa je sipajte u 1/2 smese i dobro izmešajte. Ovo će biti tamni fil.
U drugu 1/2 smese sipajte kašiku arome vanile i dobro izmešajte. Ovo će biti svetli fil.
Da bi oblande bile hrskave sačekajte malo da se filovi prohlade pa ih filujte.
Filujte oblande naizmenično, prvo svetlim pa tamnim filom (ili obrnuto), vodeći računa da svaku koru kojom poklopite fil, dobro pritisnete prstima da bi se dobro zalepile.
Kada ste završili sa filovanjem, na gornju koru stavite foliju ili peki papir pa oblandu opteretite odozgo nekim težim predmetom.
U šerpu sipajte mleko, šećer, i margarin pa stavite na šporet i zagrevajte, na srednje jako, sve dok se šećer i margarin ne otope. Kada proključa odmah skinite sa ringle.
Umešajte mleveni keks i orahe i dobro izmešajte. Podelite smesu na 2 jednaka dela.
U manjoj šerpici otopite čokoladu (možete i na pari ili u mikrotalasnoj) pa je sipajte u 1/2 smese i dobro izmešajte. Ovo će biti tamni fil.
U drugu 1/2 smese sipajte kašiku arome vanile i dobro izmešajte. Ovo će biti svetli fil.
Da bi oblande bile hrskave sačekajte malo da se filovi prohlade pa ih filujte.
Filujte oblande naizmenično, prvo svetlim pa tamnim filom (ili obrnuto), vodeći računa da svaku koru kojom poklopite fil, dobro pritisnete prstima da bi se dobro zalepile.
Kada ste završili sa filovanjem, na gornju koru stavite foliju ili peki papir pa oblandu opteretite odozgo nekim težim predmetom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.