burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 komada

Šarena oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 komada

Sastojci

300 ml mleka

200 g šećera

250 g margarina

200 g mlevenih oraha

300 g mlevenog keksa

100 g čokolade za kuvanje

1 C vanilin šećer

1 pakovanje C oblandi

Šarena oblanda

Koraci pripreme

U šerpu sipajte mleko, šećer, i margarin pa stavite na šporet i zagrevajte, na srednje jako, sve dok se šećer i margarin ne otope. Kada proključa odmah skinite sa ringle.

Umešajte mleveni keks i orahe i dobro izmešajte. Podelite smesu na 2 jednaka dela.

U manjoj šerpici otopite čokoladu (možete i na pari ili u mikrotalasnoj) pa je sipajte u 1/2 smese i dobro izmešajte. Ovo će biti tamni fil.

U drugu 1/2 smese sipajte kašiku arome vanile i dobro izmešajte. Ovo će biti svetli fil.

Da bi oblande bile hrskave sačekajte malo da se filovi prohlade pa ih filujte.

Filujte oblande naizmenično, prvo svetlim pa tamnim filom (ili obrnuto), vodeći računa da svaku koru kojom poklopite fil, dobro pritisnete prstima da bi se dobro zalepile.

Kada ste završili sa filovanjem, na gornju koru stavite foliju ili peki papir pa oblandu opteretite odozgo nekim težim predmetom.

Naši proizvodi

Šarena oblanda

Koraci pripreme

U šerpu sipajte mleko, šećer, i margarin pa stavite na šporet i zagrevajte, na srednje jako, sve dok se šećer i margarin ne otope. Kada proključa odmah skinite sa ringle.

Umešajte mleveni keks i orahe i dobro izmešajte. Podelite smesu na 2 jednaka dela.

U manjoj šerpici otopite čokoladu (možete i na pari ili u mikrotalasnoj) pa je sipajte u 1/2 smese i dobro izmešajte. Ovo će biti tamni fil.

U drugu 1/2 smese sipajte kašiku arome vanile i dobro izmešajte. Ovo će biti svetli fil.

Da bi oblande bile hrskave sačekajte malo da se filovi prohlade pa ih filujte.

Filujte oblande naizmenično, prvo svetlim pa tamnim filom (ili obrnuto), vodeći računa da svaku koru kojom poklopite fil, dobro pritisnete prstima da bi se dobro zalepile.

Kada ste završili sa filovanjem, na gornju koru stavite foliju ili peki papir pa oblandu opteretite odozgo nekim težim predmetom.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept