0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
2 lista C oblande
150 g marmelade od kajsija
350 g celog keksa
250 g šećera
2 dl vode
250 g margarina
20 g C kakao praha
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa.
Oba lista oblande premazati marmeladom i preko nje naređati red keksa.
Vodu i šećer ušpinovati, pa joj dodati kakao i margarin. Mešati da se sve otopi i sjedini, pa na kraju dodati orahe i mleveni keks.
Na donji list oblande sa marmeladom i keksom naneti ceo pripremljen fil i ravnomerno rasporediti.
Preklopiti drugim pripremljenim listom takođe sa marmeladom i keksom, tako da keks bude do fila.
Prekriti providnom folijom, a zatim opteretiti nekim težim predmetom kako bi se oblande lepše zalepile.
Rezati ih skalpelom na romboide ili već po želji.
Oba lista oblande premazati marmeladom i preko nje naređati red keksa.
Vodu i šećer ušpinovati, pa joj dodati kakao i margarin. Mešati da se sve otopi i sjedini, pa na kraju dodati orahe i mleveni keks.
Na donji list oblande sa marmeladom i keksom naneti ceo pripremljen fil i ravnomerno rasporediti.
Preklopiti drugim pripremljenim listom takođe sa marmeladom i keksom, tako da keks bude do fila.
Prekriti providnom folijom, a zatim opteretiti nekim težim predmetom kako bi se oblande lepše zalepile.
Rezati ih skalpelom na romboide ili već po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.